Aljaž Vidmar odličen drugi v Belgiji

V Genku se je na prvi dirki karting voznikov tekmovanja Rotax Max Euro Trophy izkazal mladi Aljaž Vidmar, saj je v razredu Mini Max zasedel izvrstno drugo mesto.

V sredini Aljaž Vidmar s pokalom, levo oče Aljaža, desno mehanik Sergej.
V sredini Aljaž Vidmar s pokalom, levo oče Aljaža, desno mehanik Sergej.

Belgijski Genk je bil prizorišče prve dirke sezone serije Rotax Max Euro Trophy. Na dirkališču, ki je locirano ob avtocesti in blizu meje z Nizozemsko, so med 287 udeleženci iz 24 držav, ki so se merili v petih kategorijah, tekmovali tudi trije dirkači z licenco AMZS. Najbolje se je odrezal mladi up slovenskega kartinga Aljaž Vidmar, ki je v kategoriji Mini Max iztržil imenitno drugo mesto na dirki.

Aljaž Vidmar na zmagovalnih stopničkah na drugem mestu.

V prvi vožnji se mu ni vse izteklo po željah, saj je pristal šele na sedmem mestu, zato pa je v drugi odpeljal odlično ter skozi cilj pridrvel drugi, kar mu je prineslo tudi zmagovalne stopničke. Pred 11-letnim novomeških dirkačem je bil tokrat samo nepremagljivi Nemec Saleh Taym, sicer prepričljivi skupni zmagovalec dirke v tem razredu.

Odličnega nastopa Aljaža Vidmarja je bil zelo vesel tudi njegov trener Xen de Ruwe.

V razredu DD2 sta se s konkurenti z licenco AMZS pomerila tudi Johan Andersson in Xen de Ruwe. Oba sta imela nemalo smole oziroma cel kup neprijetnih tehničnih težav. De Ruwe je odlično opravil s prostimi treningi, na katerih je bil vselej med prvo trojico, a mu jo je potem v kvalifikacijah zagodla tehnična napaka. Prvo vožnjo je štartal z zadnjega mesta in lepo napredoval, bil zelo hiter ter skozi cilj pripeljal četrti. A po pregledu posnetkov so mu sodniki dosodili pet kazenskih sekund, kar ga je potisnilo na osmo mesto. V finalni vožnji nato zaradi tehničnih težav z motorjem ni več vozil. Naslednja dirka tega prvenstva bo v začetku septembra v Wackersdorfu v Nemčiji, nato sledi konec oktobra preizkušnja na dirkališču Adria v Italiji, tekmovanje pa bo končano v začetku novembra, ko bo dirka v Campillosu v Španiji.

Ključne besede


AMZSkartingXen De RuweAljaž VidmarJohan Andersson

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji