Adria prva postaja za Sadarja

Mai Sadar bo konec tedna v Italiji nastopil na letošnji uvodni dirki FIA Academy Trophy.


Sezona mednarodnih tekmovanj v kartingu se začenja konec tedna z uvodno dirko evropskega prvenstva tudi za kartiste v najmočnejši kategoriji KZ ter KZ2, dirka pa bo štela tudi kot uvodna preizkušnja za tekmovalce v mednarodnem razredu FIA Academy Trophy.

Tudi letos bo slovenske barve z licenco AMZS v kategoriji FIA Academy Trophy branil Mai Sadar, ki je nastopil že v lanski izvedbi edinstvenega tekmovanja, ki primerja najboljše talente z vsega sveta pod enakimi pogoji. Enako kot v minulih izvedbah tekmovanja, bodo imeli vsi vozniki na voljo šasije priznanega proizvajalca OTK (Exprit), poganjali jih bodo pogonski agregati Vortex, novost za letošnjo sezono pa so pnevmatike gumarskega opremljevalca Vega. Poleg Sadarja je med letošnjimi nastopajočimi nekaj slovitih imen iz mladinskih kategorij, nedvomno pa bo tudi letos konkurenca izjemna, saj bo barve državnih reprezentanc zastopalo kar šestinštirideset voznikov.

Mai Sadar posluša navodila trenerja Domna Jerančiča.

FIA na ta način znova potrjuje, da gre za edinstveno tekmovanje, ki primerja najbolj nadarjene voznike z vsega sveta pod enakimi pogoji, kjer je finančna komponenta potisnjena v ozadje, saj mednarodna karting zveza s pomočjo proizvajalcev močno subvencionira nastope vseh tekmovalcev. Poleg pridobivanja bogatih izkušenj na mednarodnih tekmovanjih je koncept tekmovanja zasnovan tudi v smeri izobraževanja mladih voznikov v smislu pravil, obnašanja na stezi ter priprave na prestop v višje kategorije kartinga.


Karavana mednarodnega tekmovanja FIA Academy Trophy bo tudi letos nastopila na treh dirkah: dve dirki bosta na sporedu v Italiji (Adria, Lonato), ena pa v Belgiji (Genk).


V sredo in četrtek je potekal žreb šasij in motorjev za kategorijo Academy Trophy, vsi dirkači pa so tudi že imeli priložnost za spoznavanje s stezo in tekmovalno opremo. Uradni del tekmovanja se v petek pričenja z uradnimi treningi in kvalifikacijami, v soboto so na sporedu izločilne dirke, finale pa bo v nedeljo. Rezultati in neposredni prenos dirke so na voljo na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSFIAkartingevropsko prvenstvoMai SadarlicencaDomen Jerančič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji