Pannonia Ring gosti slovenske cestno-hitrostne motocikliste

V torek 25. avgusta 2020 bo na Pannonia Ringu na Madžarskem druga preizkušnja cestno-hitrostnih motocikslistov za točke državnega prvenstva.


Potem, ko je zaradi za dirkanje neprimernih vremenskih razmer odpadla druga dirka državnega prvenstva v začetku julija na Grobniku, se bodo najboljši slovenski cestno-hitrostni motociklisti za nove točke državnega prvenstva tokrat pomerili na Madžarskem. Organizator tekmovanja 2n'race je zato v tem terminu želel na 4.749 metrov dolgi progi Panonnia Ring izpeljati dve dirki.

Padla je odločitev, da bomo izpeljali le eno dirko, saj je pretehtalo, da večina dirkačev ni podprtih s strani proizvajalcev in s sabo nimajo ekip, ki bi ob morebitnem padcu lahko popravili motor čez noč ter bi tako dirkač lahko znova ostal prikrajšan za dirko in morebitne točke državnega prvenstva,

je povedal Matija Zaletelj, eden izmed organizatorjev. Državno prvenstvo bo vseeno regularno, saj za podelitve naslovov državnih prvakov zadostujejo tudi tri preizkušnje (še ena je namreč v oktobru vnovič predvidena na tem dirkališču). Prva dirka konec junija na Grobniku je že lepo nakazala razmerja moči med tekmovalci. V najprestižnejšem razredu SBK je dominiral Marko Bolko, ki se verjetno najvišje zmagovalne stopničke nadeja tudi na Madžarskem. V razredu SSP 600 se bosta za zmago bržčas udarila Bor Klemenc in Žan Modic, ki ju na Grobniku ni ločilo prav veliko. V kategoriji SSP 300 pa na novo zmago spet cilja Gašper Hudovernik. Pestro dogajanje, se na Pannonia Ringu obeta že v ponedeljek 24. avgusta, ko se bodo odvijali prosti treningi in tudi vzdržljivostna dirka.

V ponedeljek se nam bodo pridružili motoristi iz Poljske, ki bodo pod okriljem organizatorja MotoRAID, s katerimi sodelujemo na različnih dogodkih, prav tako prišli tekmovat,

nam je zaupal Matija Zaletelj iz 2n'race ter dodal, da se bo karavani dirkačev tokrat pridružil tudi kaskaderski motociklist Rok Bagoroš, ki bo na motorju proizvajalca KTM na stezi demonstriral kaj zna in zmore ter tako verjetno dobro popestril dogajanje.

Ključne besede


cestno-hitrostni motociklizemdržavno prvenstvoBor KlemencGrobnikGašper Hudovernik2n'raceSSP 300SBKMarko BolkoPanonnia RingSSP 600Matija ZaleteljŽan Modic

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji