Na Vranskem druga preizkušnja voznikov triala za točke državnega prvenstva

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem so se v organizaciji AMD Lukovica tekmovalci v trialu drugič v sezoni merili za točke državnega prvenstva.


Sončno in vroče vreme je na proge, ki so jih na Vranskem pripravili organizatorji iz AMD Lukovica, privabilo enaindvajseterico tekmovalcev. Žal je tokrat zaradi ukrepov vsled pandemije koronavirusa izostala mednarodna udeležba, a vsi so bili tokrat enotni, da so se organizatorji zelo potrudili in pripravili zelo lepe sekcije ovir, ki so jih vozniki na suhi podlagi željno premagovali po svojih zmožnostih in sposobnostih. Vzdušje med tekmeci je bilo sproščeno in celo prijateljsko, a ko je šlo zares, popuščanja na progi ni bilo in videli smo nekaj zelo tesnih odločitev.

 

Zmage so pobrali favoriti

Najprestižnejšo zmago v kategoriji GP je zanesljivo odnesel Severin Sajevec (AMD Lukovica), ki mu tudi tokrat ni bil kos klubski kolega Ali Al Hiasat. V razredu GP W Lucija Sajevec (AMD Lukovica) ni imela konkurenca, a njena vožnja je bila vseeno atraktivna in niti malo zadržana ali preračunljiva. V kategorija T1 je Matej Kermavner prikazal zelo spretne vožnje, s katerimi je pometel s konkurenco ter se veselil lepe zmage. Na zmagovalnih stopničkah se mu je pridružil Damjan Max Zorko. Kategorija T2 je bila podobno, kot že na prvi dirki v Lukovici, bistveno bolj izenačena. Klemen Setnikar (AMD Lukovica) je izmaknil zmago klubskemu kolegu Darku Čatru, ki je imel le pičlih 5 točk več od tretjeuvrščenega Srečka Tonjka (AMD Lukovica). Najbolj zanimiva je bila kategorija T3. V njej sta se na stopničke za zmagovalce na drugo in tretje mesto prebila najmlajša tekmovalca tokratne preizkušnje na Vranskem. Drugo mesto je osvojil osemletni Lovro Setnikar (AMD Lukovica), tretje pa komaj šestletni Svit Sajevec (AMD Lukovica). Zmago je, enako kot na prvi preizkušnji v Lukovici, spretno slavil Robert Šušnjara (AMD Lukovica).

Lovro Setnikar je mladi up slovenskega triala.

Organizatorji in tekmovalci so po koncu odkrito izražali navdušenje nad izpeljano dirko, a so domov odšli vseeno malce razočarani, saj je preizkušnja, ki je bila predvidena naslednji konec tedna na Verdu, odpovedana. To pomeni, da bo tretja dirka za točke državnega prvenstva 26. septembra v Idriji, organizirali pa jo bodo člani AMTK Koper.

Ključne besede


trialLucija Sajevecdržavno prvenstvoAMD LukovicaSeverin SajevecRobert ŠušnjaraMatej KermavnerKlemen SetnikarAMTK Koper

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

25

Priljubljenost članka

25

Shrani

Delite s prijatelji