Cestno hitrostni motociklisti za točke državnega prvenstva vozili na Pannonia Ringu

Po odpadli drugi dirki sezone na Grobniku je bilo tokrat organizatorjem vreme na Madžarskem bolj naklonjeno in so brez težav izpeljali novo preizkušnjo, ki je štela za točke državnega prvenstva.


Po koledarju državnega prvenstva tretja dirka sezone se je na Pannonia Ringu razpletla z atraktivnimi vožnjami vseh udeležencev, ki so imeli tokrat bistveno več sreče z vremenom  - pred dobrim mesecem in pol jim je namreč burja odpihnila preizkušnjo na Grobniku.

Z udeležbo smo zelo zadovoljni, saj so kljub ukrepom, ki so posledica pandemije koronavirusa, meje ostale odprte in dirk se je udeležilo tudi lepo število tujih tekmovalcev,

je povedal Matija Zaletelj, sicer eden od organizatorjev pri 2n'race. Prijetno vzdušje v dirkaškem paddocku, kolegialnost in nesebična pomoč, ki so jo ob morebitnih težavah pokazali vozniki drug do drugega, so samo dvignili delnice preizkušnji na progi. In težav ni manjkalo. Marko Bolko, eden glavnih favoritov v razredu superbike, je namreč na prostih treningih prvega dne med vožnjo padel in si poškodoval levo ramo. Poškodbo je ob pomoči prizadevnega osebja na progi toliko ”saniral”, da je vseeno lahko vozil na dirki ter jo odpeljal imenitno, saj je tekmece pustil daleč za seboj, v najhitrejšem krogu celo skoraj za šest sekund. Sledil mu je Nejc Dežman, ki je osvojil drugo mesto, na zmagovalnih stopničkah pa se jima je pridružil še Matic Berzin.

 

Težave Klemenca prisilile v odstop

Favorit za zmago v kategoriji SSP 600 Bor Klemenc je zaradi okvare motorja na prostih treningih tokrat odstopil. To je odprlo prosto pot do zmage Žanu Modicu. A tudi Modic je imel prvi dan treningov težave med vožnjo, vendar na dirki je vozil zbrano in brez problemov. Izkazala se je edina ženska predstavnica državnega prvenstva v cestno-hitrostnem motociklizmu Nina Berlič, ki je pristala malce pod zmagovalnimi stopničkami na petem mestu ter pokazala, da se lahko kosa s fanti.

Zmago v kategoriji SSP 300 si je pripeljal Gašper Hudovernik. Vozil je sila samozavestno in ga pri tem niso zmedle niti težave z menjalnikom. Na stopničkah za zmagovalce sta mu na mestih dve in tri družbo delala Gašper Čarman in Primož Vindišar. Slednjega so v odločilni vožnji prav tako ovirale tehnične težave. Izpeljana dirka je bila tokrat obliž na rane za odpovedano julijsko preizkušnjo na Grobniku, vsi dirkači pa se že veselijo prihodnje. Ta bo zadnja v sezoni za točke državnega prvenstva, in sicer 20. oktobra zopet na Pannonia Ringu na Madžarskem.

 

Ključne besede


cestno-hitrostni motociklizemdržavno prvenstvoGašper Hudovernik2n'raceSSP 300SBKMarko BolkoSSP 600Matija ZaleteljŽan ModicPannonia Ring

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

52

Priljubljenost članka

52

Shrani

Delite s prijatelji