Vozniki kartinga z licenco AMZS uspešno vozili v Avstriji

Avstrijski Bruck je bil prizorišče karting dirke, ki je štela za centralno evropsko cono (CEZ) in pokal AKK Sportstil ter RMC Avstrije.


V šestih različnih kategorijah je nastopilo 87 voznikov, ki so imeli v soboto na sporedu kvalifikacije, v nedeljo pa so nato vozili po tri dirke v posameznem razredu. Z licenco AMZS je vozilo tudi nekaj slovenskih tekmovalcev, ki so se po posameznih kategorijah za mednarodno točkovanje CEZ odrezali zelo dobro. V razredu Micro Max je David Planko (AKK Sportstil) osvojil 6. mesto, še boljša pa sta bila v kategoriji Mini Max Nik Trobec (AMD Ptuj), ki si je privozil 3. mesto, in Aljaž Vidmar (AKK Sportstil), ki je bil četrti.

Priprave na štart v kategoriji Mini Max.

Blestel pa je izvrstni Xen De Ruwe (AKK Sportstil), ki je bil v kategoriji DD2 nepremagljiv ter se je zavihtel na 1. mesto, izkazala pa sta se tudi Primož Matelič (AMD Hajdina) s četrtim mestom ter Anže Dovjak (AMD Šlander), ki je bil peti. Imenitno je v razredu DD2 Masters vozil tudi Sebastjan Bergant (AMD Ptuj), ki se je prav tako zavihtel na najvišjo stopničko na zmagovalnem podiju.

Xen de Ruwe na najvišji zmagovalni stopnički.

Za SSC Sportstil pokala so bili zmagovalci posameznih razredov David Planko v razredu Micro Max, Nik Trobec Nik v kategoriji Mini Max, Srb Andrej Petrović v razredu Junior Max, njegov rojak Filip Jenić v razredu Max Senior, Xen De Ruwe v razredu DD2 in Sebastjan Bergant v razredu DD2 Masters. Slednja dva imata za seboj izjemen dirkaški konec tedna, saj sta bila za vse praktično neulovljiva v svojih kategorijah. Naslednja CEZ dirka sezone in tudi preizkušnja za AKK Sportstil pokal je na sporedu 12. in 13. septembra na Ptuju.

Xen de Ruwe in Sebastjan Bergant sta tokrat dominirala v svojih kategorijah.

 

Ključne besede


kartingAnže DovjakPrimož MateličCEZSebastjan BergantAljaž VidmarAKK SportstilDavid Plankocentralno-evropska conaXen de RuweNik Trobec

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji