V Brežicah v nedeljo tudi Tim Gajser in Klemen Gerčar

To nedeljo se na stezi Prilipe pri Brežicah v organizaciji AMD Brežice začenja državno prvenstvo v motokrosu. Nastopil bo tudi svetovni prvak Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser Team), ki se po povratku v domovino po štirih dirkah svetovnega prvenstva veseli nastopa pred domačim občinstvom. Navijači bodo lahko v živo spremljali njegove mojstrovine in atraktivne boje naših najboljšim motokrosistov. Letošnja novost so denarne nagrade za mladinske kategorije, ki jih bo podelila ekipa GT243 v sodelovanju z organizatorjem.


Poleg največjega zvezdnika motokrosa na svetovni sceni, bodo nabrušeni in željni dokazovanja nastopili vsi glavni akterji v vseh kategorijah. V razredu MX Open bodo iskali čim boljši stik s Timom Gajserjem vsi, ki so čez zimo trdo trenirali. Predstavnik domačega društva AMD Brežice, Klemen Gerčar, je zelo zadovoljen s pripravami, saj je trdo delal. Veliko več denarja in tehnike pa so vložili tudi v priprave njegove dirkalne Husqvarne. Čez zimo je trdo garal tudi izjemno hitri Aljoša Molnar (TRK Tajfun Sport), ki bo vozil na vrhunsko pripravljeni Hondi avstrijske ekipe, veliko pa lahko pričakujemo tudi od Petra Irta (ŠD APJ moto šport), ki je po uspešni decembrski operaciji kolena že v vrhunski formi in je z Yamaho vsekakor željan dokazovanja. S svojo Yamaho pa prihaja na prvo dirko popolnoma neobremenjen Ian Oskar Katanec (MK Slovenj Gradec), lanskoletni tretje uvrščeni v državnem prvenstvu, ki pa je med zimskim premorom kar dvakrat za dalj časa treniral v topli Španiji pod budnim očesom danskega trenerja Briana Jorgensena. Katanca bo zagotovo prišel spodbujat tudi njegov oče, selektor slovenske nogometne reprezentance Srečo Katanec.

V kategoriji MX2 oziroma MX 125 bo prav gotovo zelo zanimiv dvoboj med večnima tekmecema, voznikoma Yamahe Luko Milcem (ŠD APJ moto šport) in Janom Pancarjem (AMD Šentvid). Oba najstnika sta izredno hitra, na domačem prvenstvu pa se bosta tokrat pomerila s štiritaktnimi 250 kubičnimi motocikli.

Denarne nagrade na dirkah DP v kategorijah MX 50, MX 65 in MX 85

Pestro bo tudi v mladinskih kategorijah. V kategoriji MX 65 bo naslov državnega prvaka branil vse boljši Jaka Peklaj (AMD Šentvid), ki bo letos tekmoval tudi v evropskem prvenstvu, do brežiške dirke pa je uspešno tekmoval na dirkah italijanskega prvenstva. V kategoriji MX 85 sezono kot zmagovalec preteklega leta začenja Matevž Robek (MK Fire Group). Najmlajši motokrosisti v kategoriji MX 50 se bodo pomerili za točke pokalnega prvenstva. V omenjenih treh mladinskih kategorijah pa najboljše tri na posamezni dirki čaka še posebno presenečenje. Na dirkah, na katerih bo nastopil svetovni prvak Tim Gajser, bodo namreč s strani ekipe GT243 v sodelovanju z organizatorjem prejeli tudi denarne nagrade, kar je novost letošnjega prvenstva in nedvomno spodbuda za tiste, ki šele stopajo na športno pot.

Za uvodno dirko državnega prvenstva v motokrosu se je organizator AMD Brežice potrudil s prav vsakim detajlom na in ob stezi, ki je bogatejša za kar nekaj atraktivnih skokov. Janko Slopšek, predsednik AMD Brežice, društva z izjemno tradicijo v motokrosu, je o pripravah povedal: »Več kot teden dni so marljivi člani ob pomoči gradbene mehanizacije pripravljali stezo, ki je pripravljena podobno, kot za dirko svetovnega prvenstva. Glavno delo sta s stroji opravila člana domačega kluba, ki sta tudi aktivna motokrosista in poznata specifiko motokrosa, zato bodo uživali tako tekmovalci, kot gledalci ob stezi. Lahko povem, da smo za to priložnost stezo razširili in podaljšali, prav posebej pa smo se potrudili tudi pri sami konfiguraciji, saj ima steza sedaj varne, a izredno atraktivne skoke.«

V soboto pokalno prvenstvo in rekreativno tekmovanje

Nedeljska dirka državnega prvenstva pa ne bo edini dogodek na stezi v Prilipah. V soboto bo za uvod namreč na sporedu dirka pokalnega prvenstva, v sklopu dirke pa se bodo v amaterskih kategorijah pomerili tudi rekreativci. Pogoji za nastop v rekreativnih kategorijah so: registracija v tekmovanje (t.i. brezplačna licenca), ki jo tekmovalci uredijo na verifikaicji, nezgodno zavarovanje, ki ga je možno za vsega 12€ skleniti na dirki, mladoletni vozniki pa potrebujejo še pri Upravni enoti overjeno dovoljenje staršev. Nekateri vozniki državnega prvenstva bodo dirko rekreativnega tekmovanja izkoristili za trening pred državnim prvenstvom.

Organizator naproša vse obiskovalce, da pravočasno pridejo na prizorišče, saj pričakujejo velik obisk. Da, avtogram s Timom Gajserjem bo seveda možno dobiti! Prve dirke v najnižjih kategorijah se začnejo ob 11. uri, prva vožnja elitnega razreda MX Open in MX2 pa bo na vrsti ob 13. uri. Dirke se bodo končale po 17. uri, nakar sledi podelitev pokalov najboljšim in seveda obvezno fotografiranje s Timom Gajserjem. Cena vstopnice je za mladostnike od 14. do  18. leta starosti 5 evrov, za odrasle pa 10 evrov. Otroci do 14. leta imajo prost vstop.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji