Dobili smo državne prvake v panogah skuter, minimoto in ohvale.

V Vrtojbi je prvo oktobrsko nedeljo potekala zadnja letošnja dirka državnega prvenstva v panogah skuter, minimoto in ohvale, po kateri so znani državni prvaki posameznih kategorij.


Tekmovalce je pričakala deževna nedelja, tako da so prosti treningi in kvalifikacije potekale v dežju, zatem pa se je vreme spremenilo in sonce je pričelo sušiti progo. Kljub temu, so prve vožnje dirkači odpeljali še na gumah za mokro podlago, pred drugo vožnjo pa se je proga povsem posušila.

V razredu skuter 70 je Aleš Rakun (AMD Gorica) z dvema zmagama le še potrdil naslov državnega prvaka, po petih odpeljanih dirkah se mu je še najbolj približal Silvan Mladovan (MK Veteran). V šibkejšem razredu skuterjev je zmago v Vrtojbi in tudi v državnem prvenstvu osvojil Nejc Kogovšek, naslov prvaka pa si je privozil prav z zmago na zadnji dirki. Razlika pred klubskim sotekmovalcem Tomažem Ahčinom (oba AMD Orjaki), je na koncu znašala le 6 točk. Tretje mesto za leto 2016 je pripadlo Jerneju Žajdeli (AMD Domžale).

 

V razredu minimoto je bil ponovno najuspešnejši Jan Poropat (Minimoto klub obala racing) in zanesljivo zabeležil dve zmagi ter s tem tretji zaporedni naslov prvaka. V obeh vožnjah je bil drugi Enej Logar (AMD Brežice), ki je osvojil tudi končno drugo mesto v prvenstvu. Tretje mesto je šlo v roke  najstarejšemu vozniku v minimotu, 62-letnemu Valterju Poropatu (Minimoto klub obala racing). Prva vožnja je bila sicer zaradi padca Etiena Božič Kantarja (ŠKD GAS Vrtejba) prekinjena, a se je padec na srečo končal brez poškodb, tako da je lahko v drugi vožnji uprizoril pravi boj za zmago z Italijanom Lorenzom Frasco, na koncu je bil za vsega 79 tisočink sekunde hitrejši Italijan, naslov prvaka pa je osvojil Kantar Božič. Prisotne je s svojim prvim nastopom na dirkah državnega prvenstva navdušil tudi mladi Andraž Osenk Drčar (AMD Orjaki), ki je prvi nastop končal na skupnem drugem mestu.

Zanimiv je bil tudi razplet v kategoriji ohvale, kjer je v prvi vožnji suvereno zmagala Mia Obreza (ŠKD GAS Vrtejba). Glavna favorita, Jaka Gorjan  in Alex Novak (ŠKD GAS Vrtejba) sta padla in do konca dirke Mie, ki je postavila tudi najboljši čas kroga, nista uspela prehiteti. V drugi vožnji je Novak zmagal, Gorjan je bil drugi, tretji pa Enej Krševan. Skupna zmaga je šla v roke Novaka, Gorjan je bil drugi, Obreza pa tretja. Naslov prvaka je osvojil Gorjan, drugi je bil Novak, tretji pa Italijan Da Lio.

Na zadnji dirki sezone je bila izvedena tudi promocijska dirka za kategoriji pitbike in starodobnike C1. Kljub izraženemu interesu, so med pitbiki nasotpili le trije vozniki, zmagal je Denis Pratnekar. Več sodelujočih je bilo med starodobniki, med šesterico je bil v obeh vožnjah prvi Robert Mladovan (MK Veteran), za dvojno družinsko zmago pa je z drugim mestom poskrbel Silvano Mladovan (MK Veteran). 

Foto: Zmago Logar

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji