Motociklisti vstopili v državno prvenstvo

Na Slovaškem so motociklisti odprli AMZS državno prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu.

Državno prevnstvo se tudi letos odvija na dirkah mednarodnega tekmovanja Alpe Adria. V kategoriji Superstock 1000 so tekmovali Matej Kraljič, David Božič in Mitja Lesjak. Na prvi dirki se je najbolj izkazal Matej Kraljič, ki je po odličnem začetku na koncu osvojil šesto mesto. Med petnajsterico je bil še Lesjak na dvanajstem mestu. Božič je končal devetnajsti.

Pred drugo dirko se je nad dirkališčem razbesnelo neurje, zato je druga dirka potekala v oteženih razmerah, kar je botrovalo številnim padcem. Padel je tudi Matej Kraljič, ki v drugo ni startal. David Božič je dobro začel in je polovico dirke vozil med najboljšo trojico, proti koncu pa je nekoliko popustil in dirko končal na še vedno visokem četrtem mestu. Mitja Lesjak je bil enajsti.

 

Bor Klemenc (ŠD Inotherm) je odpeljal drugo dirko evropskega pokala v kategoriji Stocksport 300. Prvo vožnjo je končal na četrtem mestu, v drugi pa je padel in odstopil. V seštevku obeh voženj je bil sedmi, sedmi pa je tudi v seštevku evropskega pokala.

REZULTATI ALPE ADRIA

REZULTATI EVROPSKI POKAL

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji