MXGP v Sloveniji? Kot kaže 2018

Ob uspehih motokrosista Tima Gajserja so se povečale tudi želje po organizaciji dirke svetovnega prvenstva MXGP v Sloveniji, kjer dirk elitnega razreda še nismo gostili.


Člani AMD Orehova vas že dolgo pripravljajo načrt organizaciji dirke na radizelski progi, pretekli vikend pa so svoje ideje in želje predstavili predstavnikom promotorja Youthstream v pred dirko MXGP v Nemčiji

Delegacijo so sestavljali predsednik tehnične komisije AMZS Aljoša Brdnik, sekretar Branko Pungartnik predstavniki upravnega odbora društva Marjan Kolar, Boris Volmajer, Matej Pungartnik in predsednik komisije za motokros AMZS Herman Jakolič. V Nemčiji so jih sprejeli predsednik Youthstream Giuseppe Luongo, direktor Daniele Rizzi in David Luongo ter Patricia Maskarova, nekdanja menedžerka svetovnega prvenstva MX3, ki so ga v Orehovi vasi uspešno gostili več let zapored in so bili po ocenah Youthstreama in FIM med najboljšimi organizatorji tega prvenstva. Zato AMD Orehova vas širši javnosti ni neznanka. V preteklosti je društvo sicer gostilo že 26 tekem svetovnega prvenstva, med drugim v kategorijah MX3, 250 in 125 cc ter v kategoriji prikoličarjev.

Dogovori so potekali za sezono 2018, saj gre za velik zalogaj tako s finančnega kot organizacijskega vidika, a kot kaže, lahko sanje kmalu postanejo resničnost.

Povezava do originalne objave

Foto: Youthstream

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji