Slovenski enduraši v Bosni skupno tretji

V Kreševu v Bosni sta bili pretekli vikend tretja in četrta dirka državnega prvenstva v enduru, ki sta bili odpeljani v sklopu mednarodnega tekmovanja Alpe Adria.


V kategoriji E1 je znova dominiral štajerski tekmovalec David Tepuš (ŠD Pletenka), ki po štirih dirkah v državnem prvenstvu vodi s polnim izkupičkom točk.

V kategoriji E2 se je zmage veselil Mišel Buršić iz Hrvaške, najboljši slovenski predstvanik je bil Gregor Robek (MK divji petelini) na tretjem mestu. Leon Lorbek (ŠD Pletenka) je prvi dan odstopil, v nedeljo pa je bil drugi.

Aljoša Gril (MK divji petelini) je bil najboljši v kategoriji E3 in se je še utrdil v vodstvu državnega prvenstva. Simon Marčič (AMD Feroda) je imel že v soboto tehnične težave z motorjem, zato je ostal brez uvrstitve. 

V seštevku tekmovanja Alpe Adria je bil najviše uvrščeni slovenski tekmovalec Aljoša Gril na četrtem mestu, David Tepuš je bil sedmi, Gregor Robek šestnajsti, Leon Lorbek osemnajsti in Simon Marčič devetnajsti.

Slovenija je v razvrstitvi držav osvojila visoko tretje mesto med osmimi sodelujočimi državami, zmagala je Madžarska.

REZULTATI DP

SKUPNI REZULTATI DP

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji