Marko Jerman odličen peti na dirki SP

Motociklist Marko Jerman (Yamaha, MD Depala vas) je na finalni osemurni vzdržljivostni dirki za svetovno prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu v Nemčiji, z ekipo Yamaha Maco Racing Team, osvojil odlično peto mesto. Poleg Jermana sta za uspeh zaslužna še sotekmovalca, Švicar Gregory Junod in Francoz Anthony Dos Santos.


Ekipa se je uvrstitve pri vrhu nadejala že na dirki na Portugalskem, vendar so jim uspeh preprečile tehnične težave. Tokrat se je izšlo po načrtih in zasluženo so se veselili petega mesta. »Tekma je bila zaradi visokih temperatur in izjemnega tempa vodilnih zelo težka,« je o dirki, ki se je začela ob dveh popoldne, končala pa ob deseti uri zvečer, povedal Jerman.

V Jermanovi ekipi je dirko začel švicarski tekmovalec Gregory Junod, ki je po prvi uri zasedal dvanajsto mesto. Od druge ure naprej pa se je ekipa začela vzpenjati. Po nekaj menjavah, ki so sledile v nadaljevanju dirke, je bil za zaključek dirke na vrsti naš tekmovalec. Po sedmih urah je Jerman s sotekmovalcema zasedal šesto mesto, ob zaključku osemurne preizkušnje pa je ekipa Maco Racing Team prav po Jermanovi zaslugi osvojila visoko peto mesto.

Ekipa je imela ponovno nekaj težav, ki pa tokrat niso odločale o rezultatu. »Imeli smo težave s pregrevanjem agregata in zdelo se je, da ne bo zdržal, ampak smo uspeli končati tekmo,« je z nasmehom na obrazu razlagal Jerman in dodal: »V svoji prvi uri dirkanja sem celo padel, vendar sem hitro pobral motor in takoj nadaljeval, zato v ekipi sprva sploh niso ugotovili, da sem padel. Sezona je bila težka, saj smo bili večkrat blizu dobre uvrstitve, a nam je ponagajala tehnika. Na koncu nam je vendarle uspelo,« je zaključil Jerman. Zmagala je francoska ekipa GMT94 Yamaha.

REZULTATI

1. GMT94 Yamaha (David Checa, Niccolo Canepa, Lucas Mahias), 2. Suzuki Endurance Racing Team (Vincent Philippe, Anthony Delhalle, Etienne Masson), 3. Penz13.com BMW Motorrad Team (Kenny Foray, Lukas Pesek, Matthieu Lussiana), 4. Honda Endurance Racing (Julien Da Costa, Sebastien Gimbert, Freddy Foray), 5. MACO Racing Team (Marko Jerman, Anthony Dos Santos, Gregory Junod)

Start in vrhunci prve ure dirke

Utrinki iz kvalifikacij

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji