Tim Gajser tretji na dirki italijanskega prvenstva

V Italiji se je s prvo dirko odprtega italijanskega prvenstva v motokrosu, "Internazionali d'Italia motocross", začela sezona 2017.


Dirke italijanskega prvenstva so vselej magnet za ljubitelje motokrosa, saj svojo formo pred začetkom svetovnega prvenstva preizkusijo številni zvezdniki. Med njimi je bil letos tudi svetovni prvak MXGP Tim Gajser. Poleg Gajserja sta na Sardiniji tekmovala še Klemen Gerčar in Jernej Irt.

Gajserjev glavni konkurent je bil domačin Antonio Cairolu, Nizozemec Jeffrey Herlings pa je nastop na dirki v zadnjem trenutku odpovedal zaradi lažje poškodbe zapestja. Sicer pa so na dirki nastopili še Francoz Romain Febvre, Rus Evgeny Bobryshev, Belgijec Jeremy Van Horebeek in številni drugi predstavniki svetovnega prvenstva MXGP in MX2.

Motokrosisti so se najprej pomerili v kvalifikacijski vožnji, kjer je Gajser postavil najboljši čas. Sledila je prva dirka kategorije MX1, na kateri je prepričljivo slavil Cairoli, Gajser pa je končal na drugem mestu. Gerčar je bil dvajseti in je še ujel uvrstitev v finale "Elite", kjer je tekmovalo najboljših dvajset iz kategorij MX1 in MX2. Jernej Irt je bil triindvajseti in se ni uvrstil v finale.

V finalu je Gajserju znova uspel soliden start, povedel pa je Cairoli, ki je poskrbel, da je zmaga ostala v Italiji. Drugi je bil Jeremy Van Horebeek, tretji pa Gajser. Gerčar je bil v finalu petindvajseti. »S prvo dirko sem zadovoljen, čeprav rezultat ni pokazal vsega, kar zmorem, pa vseeno ni bil slab. Moram še naprej trdo delati in vem kaj moram izboljšati. Imam srečo, da je do moje prve dirke svetovnega prvenstva še dva meseca in pol, tako da je dovolj časa za izboljšanje vseh malenkosti,« je po dirki misli strnil Klemen Gerčar.

Maks Mausser je letos prestopil kategorijo više in je v nedeljo prvič tekmoval v kategoriji MX125. V obeh vožnjah je osvojil šestnajsto mesto, šestnajsti je bil tudi v seštevku dirke. Zmagal je Italijan Gianluca Facchetti.


Klemen Gerčar z ekipo

V Italiji po dirki na Sardiniji 5.2. sledi še dirka na progi Malagrotta, 12.2. pa finalna, tretja dirka v Ottobianu. 

Prva dirka svetovnega prvenstva bo v soboto, 25. februarja zvečer v Katarju.

Več o italijanskem prvenstvu - www.offroadproracing.it 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji