Motokrosisti se bodo pomerili na Portugalskem

V Aguedi na Portugalskem bo ta vikend že dvanajsta dirka za svetovno prvenstvo v motokrosu, na kateri bo Slovenijo v elitni kategoriji MXGP zastopal samo Tim Gajser. Klemen Gerčar okreva po poškodbi kolena, Jernej Irt je minuli vikend v Italiji znova začutil bolečine v poškodovani rami, Peter Irt pa na Portugalsko prav tako ne bo odpotoval.


Gajser se je minuli vikend v Italiji vrnil po zlomu lopatice in je v zahtevnih razmerah z desetim mestom solidno opravil svojo nalogo. Predvsem v prvi polovici dirke je držal stik z vodilnimi, nato pa so mu začele pojenjati moči. Po zaključenih terapijah se je znova posvetil treningom in upa, da bo iz dirke v dirko izboljševal svoje rezultate ter bo kmalu spet ujel pravo formo. Gajser je pred dirko napovedal: »Na Portugalskem sem nazadnje vozil leta 2012, takrat v evropskem prvenstvu 125. Spomnim se, da mi je bila proga všeč, saj gre za tehnično progo. Znova sem začel trdo trenirati. Nisem še v formi, kot pred poškodbo, želim pa si čim prejšnje vrnitve.«

Vodilni motokrosist prvenstva, Italijan Antonio Cairoli, pa s suverenimi zmagami še naprej dokazuje, kaj pomeni osem naslovov svetovnega prvaka in vse bolj drvi devetemu naslovu naproti. Po neznosni italijanski vročini si motokrosisti želijo ugodnejše razmere, vendar jih po napovedih tudi na Portugalskem čaka poletno vreme. Gajser v prvenstvu zaseda peto mesto, s sedmimi točkami zaostanka ga lovi Francoz Romain Febvre.

Na dirki evropskega prvenstva EMX 250 bo nastopil Jan Pancar, ki je v Italiji osvojil svoje prve točke v tej kategoriji, za šestnajsto mesto v drugi vožnji. Na Portugalskem se nadeja ponovne uvrstitve na dirko in novih točk. Prvo vožnjo bo odpeljal že v soboto, drugo pa v nedeljo.

Dirka svetovnega prvenstva MXGP bo zaradi časovne razlike uro kasneje, kot navadno. Prva vožnja bo v nedeljo ob 15. uri, finalna vožnja sledi ob 18. uri.a za motošport in karting. AMZS je članica mednarodne motociklistične zveze FIM, ki organizira svetovno prvenstvo v motokrosu, v katerem z licenco AMZS nastopa tudi Tim Gajser. 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji