Poropat, Gorjan in Logar na EP v Italiji

Italijanska Franciacorta bo ta konec tedna gostila finalne tri dirke evropskega prvenstva v minimotu. V članski minimoto kategoriji bo tekmoval Jan Poropat (Minimotoklub Obala Racing), Jaka Gorjan (ŠKD GAS Vrtejba) bo tekmoval v kategoriji Ohvale 110, Enej Logar (AMD Brežice) pa v kategoriji Ohvale 160.


Slovenska zasedba bo tako bolj pestra kot pretekli vikend na Češkem, kjer je zelo uspešno tekmoval Jan Poropat. Primorec je na dveh dirkah zmagal, na tretji dirki je bil zaradi padca na drugem mestu. Po treh dirkah je zbral sedemdeset točk in vodi v seštevku evropskega prvenstva, na drugem mestu pa je le pet točk za njim češki tekmovalec Tomas Zdaril. Finalna, tretja dirka in skupno šesta v prvenstvu, se bo točkovala dvojno, zato bo še toliko bolj pomembna. V boju za naslov evropskega prvaka bo odločala prav vsaka malenkost. Poleg tega bodo na startu še najboljši italijanski tekmovalci, ki so dirko na Češkem sicer iz protesta izpustili.

"Po povratku s Češke sem se posvetil predvsem počitku. Čaka nas izredno težak konec tedna, saj bo konkurenca močna. Dodatno težavo bo povzročala vročina, napovedane so izredno visoke temperature. Sem pozitiven in upam, da se bo vse izšlo po načrtih," je v pričakovanju napornega vikenda napovedal trenutno vodilni Poropat.

Dirke za motorje Ohvale bodo štele za evropski pokal. Jaka Gorjan bo tekmoval v kategoriji Ohvale 110. Konkurenco zelo dobro pozna z dirk italijanskega prvenstva, kjer največ tekmuje. "Fizično sem dobro pripavljen in zelo motiviran. Prvič bom nastopal pod okriljem profesionalne ekipe TT4 Barreca Racing, s katero smo tik pred podpisom pogodbe za sezono 2018. V ponedeljek smo opravili zadnja testiranja in nastavitve motorja in sem zelo zadovoljen. Zavedam se, da bo konkurenca zelo močna in me čaka trdo delo. Kot vedno bom dal vse od sebe, da bi na koncu vzdignil slovensko zastavo na najvišji stopnički," je napovedal Gorjan, ki poleg Italijanov med favorite uvršča še hitre španske tekmovalce.

Enej Logar, ki se bo pomeril s konkurenco v kategoriji Ohvale 110, se je za nastop na prvenstvu odločil v zadnjem trenutku, večino tekmovalcev pa tako kot Gorjan, pozna že iz dirk italijanskega prvenstva. "Vesel sem, da se je tik pred zdajci pojavila možnost nastopa na dirki evropskega prvenstva. Zame bo to sicer že četrto sodelovanje na evropskem prvenstvu, a bo šlo tokrat za povsem novo izkušnjo, saj na tako velikih progah še nisem nastopil," je navdušeno razlagal Logar. Pred dvema letoma je evropsko prvenstvo, takrat v nižji kategoriji minimoto, zaključil na visokem četrtem mestu.

V petek bodo za vse kategorije na sporedu prosti treningi in kvalifikacije, v soboto bosta prva in druga dirka, finalna, tretja dirka pa bo v nedeljo. 

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji