Na Racelandu uspešen začetek DP za panoge minimoto, skuter, supermoto in starodobniki

Na Racelandu v Krškem je potekala uvodna dirka letošnjega državnega prvenstva za panoge minimoto, skuter in ohvale, ter rekreativnega terkmovanja za supermoto in oldtimer 50 GP.


Razveseljivo je ponovno naraščajoče število udeležencev v kategoriji minimoto otroci, ki se za naslov prvaka potegujejo v dveh kategorijah. Med starejšimi otroci (10 do 14 let) je bil pričakovano nepremagljiv Etien Kantar Božič (GAS Vrtejba), družbo na zmagovalnem odru pa sta mu delala še Tadej Maver Guštin (GAS Vrtejba) in Maša Krmelj (AMD Orjaki). Med mlajšimi otroci (5 do 10 let) je zmagal Tian Krševan (GAS Vrtejba) pred Luko Lenkom (AMD Kranj) in Tristanom Ruppelijem (GAS Vrtejba). Precej smole v tej kategoriji sta imela drugouvrščeni iz kvalifikacij Matija Kodarin (GAS Vrtejba), ki je ob zaključku kvalifikacij padel in na dirki ni imel priložnosti nastopiti, ter njegov klubski sotekmovalec Tai Komel, ki je prvo vožnjo zaključil kot drugi, na enaki poziciji pa je bil tudi vse do treh krogov pred koncem druge vožnje, ko ga je tehnična okvara prisilila k odstopu.

Precej bolj tesen je bil boj za zmago v razredu minimoto open, kjer je v kvalifikacijah le 73 tisočink razlike ločilo Jana Poropata (Minimotoklub Obala racing) in Janija Medoša (AMD Orjaki). V obeh vožnjah je bolje pričel Medoš, a ga je Poropat v prvi uspel prehiteti in po 14 krogih je v cilj zapeljal z 7 desetinkami prednosti pred Medošem. Tudi v drugi vožnji je Poropat tesno sledil Medošu, ga nekajkrat želel tudi prehiteti, a je bil Medoš dovolj hiter, da je zadržal vodstvo. Ko pa je Poropat v zadnjem delu dirke zdrsnil in izgubil kar nekaj sekund, je bila dirka odločena. Z zmago v tej vožnji je Medoš postal tudi zmagovalec dirke te kategorije. Na tretje mesto se je, kljub padcu na štartu druge dirke, uvrstil Matija Kavčič (GAS Vrtejba).

 

Med skuteristi razreda skuter 70 sta bila glavna akterja v boju za zmago člana iRace racing teama, društva, ki je organiziralo to dirko, Martin Mihael in Luka Koren. Slednji je v obeh vožnjah bolje štartal, a Mihael ga je obakrat prehitel in zanesljivo zmagal. Na tretjem mestu je prvo vožnjo končal Italijanski tekmovalec Mattia Giacomin, v drugi pa Nejc Kogovšek (AMD Orjaki), ki je z boljšo uvrstitvijo v drugi vožnji tudi osvojil skupno tretje mesto.

Zaradi le enega tekmovalca tokrat ni bila izpeljana dirka kategorij ohvale.

Za točke rekreativnega tekmovanja pa so se potegovali vozniki v kategorijah supermoto, oldtimer 50 GP in skuter open. V supermotu je bil nepremagljiv Eddy Rupelli (GAS Vrtejba) pred Boštjanom Jamškom in Nejcem Kržičem. V kategoriji oldtimer 50 GP je obe vožnji najbolje zelo hitro začel Silvano Mladovan, a ga je Luka Zagorc obakrat uspel prehiteti in se zavihteti na najvišjo stopničko. Tretje mesto je osvojil Tom Kokalj. V kategoriji skuter open pa je Matija Fantinič prav tako zmagal v obeh vožnjah, Simon Fantinič je bil obakrat drugi, Silvano Mladovan, ki je kot edini nastopil v dveh kategorijah, pa je bil dvakrat tretji.

Pohvale za prvo izvedbo dirke državnega prvenstva si zaslužijo člani društva iRace racing team.

Naslednja dirka bo 20. maja v Vrtojbi.

REZULTATI

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji