Vrtojba uspešno priredila drugo dirko DP

Društvo GAS Vrtejba je organiziralo drugo letošnjo dirko državnega prvenstva za minimoto in skuterje, ter rekreativnega tekmovanja za supermoto in oldtimerje 50 GP.


V razredu skuter 70 je Martin Mihael (MK iRace) z najboljšim časom kvalifikacij nakazal, da želi tudi v Vrtojbi zmagati, kar mu je v prvi vožnji tudi uspelo. Pred drugo vožnjo pa so se pojavile tehnične težave z izpraznjeno baterijo, kar je pomenilo, da v drugi vožnji ni nastopil. To je najbolje izkoristil Nejc Kogovšek (AMD Orjaki) in po drugem mestu v prvi vožnji in zmagi v drugi, osvojil skupno zmago na dirki. Družbo na zmagovalnih stopničkah sta mu delala italijanski tekmovalec Mattia Giacomin, ter Jernej Žajdela (AMD Domžale). Slednji je v prvi dirki takoj po štartu sicer padel in dirko pričel iz začelja.

V konkurenci razreda minimoto open je bilo pričakovati ponovitev boja med Janijem Medošem (AMD Orjaki) in Janom Poropatom (Minimoto klub Obala racing), a je Medoš, tudi na krilih odličnega nastopa na dirki Italijanskega minimoto prvenstva, na katerem je pred tednom dni v svojem razredu zaključil na tretjem mestu, tokrat v obeh vožnjah zanesljivo zmagal. Poropat na tej dirki ni uspel slediti tempu Medoša, a boj za prvaka zagotovo še ni zaključen. Tretje mesto je v obeh vožnjah osvojil edini domači predstavnik v tem razredu, Matija Kavčič (GAS Vrtejba).

 

V otroških minimoto razredih je bil Etien Kantar Božič (GAS Vrtejba), suvereno zmagal v obeh vožnjah razreda otroci 2 (10 do 14 let) in tako letos na domačih stezah ostaja nepremagan. Drugo mesto je osvojil Tadej Maver Guštin (GAS Vrtejba), na tretje mesto pa se je uvrstila Maša Krmelj (AMD Orjaki).

V razredu otroci 1 (5 do 10 let) si je Matija Kodarin (GAS Vrtejba) prav na svoj rojstni dan privozil prvo zmago v posamezni dirki in sicer po napetem boju z Tianom Krševanom (GAS Vrtejba). Borbo sta ponovila tudi v drugi vožnji, le da je bil v tej uspešnejši Krševan in z boljšo uvrstitvijo v drugi vožnji tudi odnesel skupno zmago. Kodarin se je uvrstil na drugo mesto, tretje pa je osvojil še en član GAS Vrtejba, Tristan Rupelli.

Najbolj napet boj za zmago je potekal v rekreativnem tekmovanju supermoto in sicer med Nejcem Kržičem in Eddyjem Rupellijem. Prvo vožnjo je s prednostjo dobrih treh desetink v svojo korist odločil Kržič, Kržič pa je zmagal tudi v drugi vožnji. Vse do dveh krogov pred koncem sta z Rupellijem vozila tik en za drugim, potem pa sta ob poskušanju prehitevanja Rupellija zadela, pri čemer je Rupelli izgubil precej časa, preden je ponovno zagnal svoj motor in posledično je osvojil končno tretje mesto. Med njiju se je uvrstil Aleksander Pertot.

Gregor Likar je bil zmagovalec v kategoriji oldtimer 50 GP, zbral je enako število točk kot drugouvrščeni Rober Mladovan, zmagovalca je odločila boljša uvrstitev v drugi vožnji. Tretje emsto je osvojil Silvano Mladovan, omeniti pa velja ponovni nastop Antona Mladovana, ki je bil s 86 leti najstarejši tekmovalec na dirki.

Med vozniki rekreativnega tekmovanja razreda skuter open je Matija Fantinič premagal Silvana Mladovana.

Zaradi premajhnega števila tekmovalcev tudi tokrat ni  bila izvedena dirka kategorije ohvale.

Naslednja dirka bo prav tako potekla v Vrtojbi in sicer 3. junija v organizaciji Minimoto kluba Obala racing.

REZULTATI

 

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji