Koledar svetovnega prvenstva v motokrosu za leto 2020

FIM objavil začasen koledar svetovnega prvenstva motokrosistov v razredih MXGP in MX2. Predvidenih je kar 20 dirk.

Tim Gajser se veseli zmage na VN Indonezije
Tim Gajser se veseli zmage na VN Indonezije

Svetovno prvenstvo v motokrosu se je že prevesilo v drugo polovico, mednarodna avto-moto zveza FIM pa je že objavila začasen koledar za leto 2020. Prva dirka je predvidena že 23. februarja, a še ni znano, kje se bo odvijala. V začetku marca se bodo motokrosisti merili najprej na VN Argentine v Neuquenu v Patagoniji, nato pa še na VN Nizozemske, za katero še ni jasno, kje bo.

Aprila bodo tri dirke. Najbližje Sloveniji bo dirka v Pietramurati v Trentinu v Italiji, sledita pa si preizkušnji v Španiji, ki še nima organizatorja, ter na Portugalskem v Aguedi.

Maj bodo motokrosisti pričakali v Kegumsu na VN Latvije, nato pa bodo točke svetovnega prvenstva nabirali še v Orlyonoku na VN Rusije in v Teutschenthalu na VN Nemčije.

Iz Nemčije se bodo tekmovalci nato v začetku junija preselili v Saint Jean d'Angely na VN Francije, teden dni pozneje pa bodo znova v Italiji, a tokrat bodo moči merili v Imoli. Sledi azijska turneja, na kateri bodo zapored tri dirke, in sicer dve v Indoneziji ter nato zadnja na Kitajskem v Šanghaju.

Zgoščen poletni urnik v Evropi

Konec julija bo najboljše motokrosiste serij MXGP in MX2 gostil češki Loket, v zgoščenem urniku dirk pa so avgusta predvidene kar štiri. Prva v Belgiji, kjer bo gostitelj Lommel, druga v Švici, kjer se bodo dirkači merili v Frauenfeld/Gachnangu, tretja na Švedskem v Uddevalli in četrta konec avgusta na Finskem na Iiti-KymiRingu.

Črto pod prvenstvo bodo tekmovalci potegnili sredi septembra, ko se bodo zadnjič srečali na VN Turčije, ki bo v Afyonkarahisarju.

Sklepno dejanje sezone bo nato na tradicionalni motokros dirki narodov. Ta je predvidena konec septembra v Franciji v Erneeju, ki je nazadnje to prireditev leta 2015 že organiziral v veliko zadovoljstvo vseh sodelujočih in seveda številnih gledalcev.

KOLEDAR DIRK MXGP IN MX2 ZA LETO 2020

23. februar še ni znano, kje bo

8. marec Patagonija - Argentina (Neuquen)

22. marec Nizozemska (še ni znano kje)

5. april Trentino - Italija (Pietramurata)

19. april Španija (še ni znano kje)

26. april Portugalska (Agueda)

10. maj Latvija (Kegums)

17. maj Rusija (Orlyonok)

31. maj Nemčija (Teutschenthal)

7. junij Francija (Saint Jean d'Angely)

14. junij Italija (Imola)

28. junij Indonezija (še ni znano kje)

5. julij Azija - Indonezija (Semarang) 

12. julij Kitajska (Šanghaj)

26. julij Češka (Loket)

2. avgust Belgija (Lommel)

16. avgust Švica (Frauenfeld/Gachnang)

23. avgust Švedska (Uddevalla)

30. avgust Finska (Iitti-KymiRing)

13. september Turčija (Afyonkarahisar)

27. september Francija - dirka narodov (Ernee)

 

Ključne besede


MXGPTim Gajsermotokrossvetovno prvenstvo v motokrosukoledar dirk

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

18

Priljubljenost članka

18

Shrani

Delite s prijatelji