Garaža - Festival mobilnosti 2020

Junija 2020 bo v ljubljanskih Stožicah več kot 5000 mladih iz cele Slovenije pod sloganom Skupaj obračamo na bolje združil prvi Festival mobilnosti Garaža 2020. Projekt naslavlja pasivnost mladih in njihovo odgovornost do družbe. Glavni namen trajnostno zasnovanega festivala mobilnosti je aktivacija mladih, spodbuda k odgovornosti in krepitev zavedanja, da imajo mladi močno vlogo v svetu ter da lahko marsikaj spremenijo (na bolje).

Tvoja ideja lahko postane del nečesa velikega

Na AMZS v Ljubljani bo 6. decembra potekal Idejni dan za Festival mobilnosti, na katerega so vabljeni vsi mladi ustvarjalci, željni učenja in reševanja izzivov. Na celodnevnem dogodku udeležence čaka pet izzivov, ki jih je AMZS pripravil skupaj s partnerji. V zanimivi družbi bomo iskali ideje za Festival mobilnosti 2020, vizualizirali ključnih pet izzivov mobilnosti prihodnosti ter jih povezali z možgani mladih. Z idejami, ki jih bomo razvijali, povezovali in osmišljali, bomo (z)gradili temelje prihodnosti mobilnosti.

Skupaj obračamo na bolje

Vabljeni so dijakinje in dijaki, študenti in študentke: vsi, ki jih pritegne reševanje konkretnih izzivov: bodoči arhitekti, inženirji, inženirji logistike, oblikovalci, znanstveniki, ekonomisti, mikrobiologi, psihologi, sociologi, komunikologi, programerji … Vsi, ki dobro rišejo, pišejo, znajo povezovati ali razmišljajo drugače kot večina: njih želimo in potrebujemo! 

Prostora je za 40 sodelujočih. Odloči se in se prijavi.

Kaj je v tem zate?

Odkrival/a boš in imel/a možnost ugotoviti, kaj je tvoja nadarjenost, kaj te zanima, kaj te veseli in kakšne so priložnosti zate. Na dogodku bomo: 

  • spoznali in izkusili tehnologijo obogatene resničnosti AR - Augmented Reality,
  • urili, kako povečamo svoj vpliv,
  • razvijali sposobnost vizualizacije kot pomembne veščine komuniciranja,
  • trenirali javno nastopanje in uveljavljanje svojih idej,
  • spoznali zanimive ljudi in podjetja, ki ti lahko koristijo pri tvojem razvoju v prihodnosti, in
  • se imeli prijetno ter zabavno.

S kom se boš družil/a?

Skozi Idejni dan bodo z nami krmarili: igralec Primož Ekart, režiser predstave z dijaki Vihar v glavi, mentorji iz Zavoda 404 in Ustvarjalnika, kreativci, marketingaši, inženirji in še kdo (presenečenje).

Tisti, ki vas bo ideja Garaže še posebej pritegnila, boste dobili možnost sodelovanja v programsko-organizacijskem odboru Festivala mobilnosti in dragocene izkušnje timskega dela v interdisciplinarnem projektu pod mentorstvom strokovnjakov iz sodelujočih organizacij.