Slovenci v Zaboku do točk evropskega prvenstva

Druga dirka jugozahodne cone evropskega prvenstva za mlade voznike motokrosa v razredih EMX 65 in EMX 85 je gostil Zabok. Na Hrvaškem so se v zahtevni mednarodni konkurenci merili tudi slovenski vozniki z licencami AMZS.

Svit Vižintin je osvojil skupno 9. mesto na dirki v razredu EMX 65.
Svit Vižintin je osvojil skupno 9. mesto na dirki v razredu EMX 65.

Proga Vučak v Zaboku je bila prizorišče druge preizkušnje mladih upov motokrosa, ki se merijo za točke evropskega prvenstva jugozahodne cone. Tudi zaradi bližine prizorišča je dirka privlačna za številne mlade voznike z licencami AMZS, ki so se pred tednom dni že merili na prvi dirki na progi Prilipe pri Brežicah. V kvalifikacije razreda EMX 65 so se v soboto podali Svit Vižintin, Tim Repnik, Matic Maček in Anže Dobrotinšek, v močnejšem razredu EMX 85 pa so bili zaradi velikega števila vozniki razdeljeni v dve kvalifikacijski skupini. V skupini A so vozili Alex Novak, Teo Šukljan, Tjaš Jelovšek in Luka Jurič, v skupini B pa Tai Vidović, Timotej Žafran in Anej Selko. Žal se vsem ni uspelo prebiti med štirideseterico, ki je imela mesta na nedeljskih vožnjah za točke.

Ostra bitka za točke

Med mladimi fanti v šibkejšem razredu je od Slovencev največ pokazal Vižintin, ki si je privozil skupno 9. mesto in je skupno osvojil 20 točk za skupno razvrstitev evropskega prvenstva. Skupno 11. mesto je zasedel Repnik, ki je zbral 17 točk, do dveh točk in skupno 20. mesta pa je prišel Maček. Končno 25. mesto je zasedel Dobrotinšek, ki pa tokrat ni prišel do točk za evropsko prvenstvo.

Tim Repnik je zasedel skupno 11. mesto v razredu EMX 65.

V močnejšem razredu je potekala ostra selekcija že v kvalifikacijskih vožnjah. Nedeljska štarta za točke evropskega prvenstva sta si z AMZS obeležjem zagotovila samo Novak in Vidović, v obeh vožnjah pa se nobenemu ni uspelo prebiti na eno od prvih dvajsetih mest, ki prinašajo točke. Alex Novak je skupno preizkušnjo končal na 28. mestu,  Tai Vidović pa je pristal na 39, mestu.

Alex Novak se je odrezal najbolje med trojico slovenskih voznikov v razredu EMX 85.

Zadnja od treh dirk evropskega prvenstva jugozahodne cone bo zadnji konec tedna v maju. Gostil jo bo Fernao Joanes na Portugalskem.

Ključne besede


AMZSmotokrosevropsko prvenstvoEMX85EMX65licenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji