Idealna linija

Oddaja Idealna linija v produkciji AMZS želi gledalcem približati avto-moto šport in panoge pod okriljem AMZS ter javnost ažurno in podrobno seznanjati z rezultati in dosežki motošportnikov in kartistov na dirkališčih doma in po svetu.

Sezona 2021

Idealna linija, 16. epizoda

AMZS Idealna linija več o podrobnostih z zadnjih dveh preizkušenj svetovnega prvenstva v motokrosu, ki sta se odvijali na progi Tazio Nuvolari v Mantovi. Tim Gajser se je v razredu MXGP boril za naslov svetovnega prvaka, Jan Pancar pa je skušal popraviti skupno uvrstitev v razredu MX2. Napete in razburljive vožnje so postregle z nekaterimi usodnimi napakami glavnih favoritov ter zelo zanimivimi razpleti, ki so jih na prizorišču v živo ob navijanju za naša najboljša voznika motokrosa spremljali tudi številni slovenski ljubitelji te izjemno zahtevne motošportne discipline.

Idealna linija, 15. epizoda

Petnajsta AMZS Idealna linija je spremljala napete dirke svetovnega prvenstva v motokrosu, v katerem se Tim Gajser v razredu MXGP znova bori za naslov svetovnega prvaka. V Španiji je osvojil tretje mesto, po treh zaporednih dirkah v Pietramurati pa za vodilnim Romainom Febvrejem zaostaja eno samo točko. Vendar slovenskemu šampionu in aktualnemu branilcu naslova svetovnega prvaka za vrat diha Jeffrey Herlings, ki ima od Gajserja le dve točki manj. Na Madžarskem so potegnili črto pod državno prvenstvo cestno hitrostni motociklisti. Na dirkališču Pannonia Ring so odpeljali zadnji dve dirki sezone.

Idealna linija, 14. epizoda

AMZS Idealna linija je pospremila zadnji dve dirki svetovnega prvenstva v speedwayu, ki sta bili v Torunu na Poljskem. Državno prvenstvo v cross countryju se je končalo s preizkušnjo na progi v Dolini pod Kalom. Vozniki svetovnega prvenstva v motokrosu so se merili v Nemčiji in Franciji, dirkači in dirkačice pa so v Vrtojbi sklenili državno prvenstvo v minimotu, minigp-ju in za skuterje ter pokalno prvenstvo v supermotu.

Idealna linija, 13. epizoda

AMZS Idealna linija je spremljala nastope slovenske speedway reprezentance na polfinalu Pokala narodov v Latviji in obiskala zadnjo dirko državnega prvenstva v kartingu, ki je bila v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi. Najboljši motokrosisti sveta so vozili preizkušnjo za svetovno prvenstvo na Sardiniji, kjer je Tim Gajser ostal brez rdeče številke vodilnega v skupnem seštevku razreda MXGP, slovenski motokros reprezentanti pa so branili barve Slovenije in AMZS na Pokalu narodov v Mantovi. V Žireh pa so izpeljali tretjo preizkušnjo sezone za točke državnega prvenstva v cross countryju.

Idealna linija, 12. epizoda

AMZS Idealna linija poroča o dveh speedway preizkušnjah, ki sta se odvijali v Vojensu in Nagyhalaszu. Na Danskem je med svetovno elito vozil Matej Žagar, na Madžarskem pa se je Matic Ivačič drugo leto zapored ovenčal z naslovom državnega prvaka Slovenije. V Mačkovcih so člani AMD Štefan Kovač izpeljali zadnjo dirko državnega prvenstva v motokrosu. Objavljamo tudi zaključno reportažo z motošportnih dni za otroke, ki so to poletje potekali v Slovenji vasi, Vrtojbi in na Vranskem.

Idealna linija, 11. epizoda

AMZS Idealna linija poroča o dveh preizkušnjah svetovnega prvenstva v motokrosu, ki sta bili v Afyonkarahirarju, na katerih sta vozila tudi Tim Gajser in Jan Pancar. V Idriji se je končalo državno prvenstvo v trialu, člani AMD Brežice pa so na progi Prilipe pripravili peto dirko sezone za državno prvenstvo, medtem ko so mladi v kategorijah s prostornino motorjev do 65 in 85 kubičnih centimetrov vozili za evropsko prvenstvo jugozahodne cone. Slovenska reprezentanca se je drugič udeležila izjemno zahtevne preizkušnje Six Days Enduro, ki je potekala v Italiji, ženske v motošportu pa so se srečale v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi, kjer so se pomerile v družabni karting dirki.

Idealna linija, 10. epizoda

AMZS Idealna linija tokrat o podrobnostih dveh speedway dirk svetovnega prvenstva, na katerih je vozil tudi Matej Žagar. V Krškem so vozili tretjo dirko odprtega državnega prvenstva Slovenije, Slovaške in Madžarske v speedwayu, dobil pa jo je Matic Ivačič. Voznice in vozniki triala so na Vranskem opravili s tretjo dirko državnega prvenstva v trialu, na poligonu AMZS Centra varne vožnje pa so v dveh dneh vozili dve preizkušnji za točke državnega prvenstva v minimotu, minigpju in za skuterje. Motokrosisti so po poletnem premoru spet vozili na radizelski progi, cestno hitrostni motociklisti z licencami AMZS pa so se merili na dirkališču Pannonia Ring na Madžarskem.

Idealna linija, 9. epizoda

AMZS Idealna linija je spremljala nastopa Tima Gajserja in Jana Pancarja na dveh dirkah svetovnega prvenstva, ki sta bili v Lommelu in Kegumsu. Na Veliki nagradi Latvije je zmago v razredu MXGP slavil naš šampion, ki brani naslov svetovnega prvaka. Vozniki speedwaya, med katerimi je tudi naš Matej Žagar, so vozili dirke svetovnega prvenstva v Vroclavu in Lublinu. Mladi motokros upi so Slovenijo zastopali na mladinskem svetovnem prvenstvu v Grčiji. Izvrstno pa se je v premierni sezoni evropskega prvenstva v trialu znašel Severin Sajevec. 

Idealna linija, 8. epizoda

Osma Idealna linija nove sezone je spremljala Tima Gajserja in Jana Pancarja na motokros dirkah svetovnega prvenstva v Ossu in Loketu ter prvi dve preizkušnji svetovnega prvenstva v speedwayu, ki sta bili v Pragi, kjer se Mateju Žagarju žal ni izšlo po željah in načrtih. V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem so voznice in vozniki kartinga opravili s tretjo dirko, ki je štela za točke državnega prvenstva, v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi pa so se mladi od 5. do 8. leta starosti na motošportnem dnevu za otroke pod budnim očesom strokovnjakov prvič preizkusili v minimotu, motokrosu, trialu in vožnji z gokartom.

Idealna linija, 7. epizoda

Sedma AMZS Idealna linija poroča o drugi dirki državnega prvenstva v cross countryju. Voznice in vozniki so se prvič srečali s progo v Kočevju.

Idealna linija, 6. epizoda

Šesta oddaja sezone 2021 poroča o VN Velike Britanije v motokrosu in o tretji preizkušnji za točke državnega prvenstva v minimotu, minigpju in za skuterje ter dirki pokalnega prvenstva v supermotu, ki je bila v Krškem.

Idealna linija, 5. epizoda

Peta oddaja sezone 2021 izpostavlja dosežke Tima Gajserja in voznika kartinga Marka Kastelica, poroča o slovenskih voznikih speedwaya, ki so z licencami AMZS zastopali Slovenijo v mednarodni konkurenci, kamere pa so bile tudi na prvi dirki državnega prvenstva v cross countryju.

Idealna linija, 4. epizoda

Naša kamera je tokrat podrobno spremljala preizkušnji državnega prvenstva v trialu v Lukovici. Navijali smo za motokrosiste, ki so se spopadli z radizelsko progo v Orehovi vasi ter tudi za kartiste, ki so se merili za točke državnega prvenstva v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi.

Idealna linija, 3. epizoda

Tretja oddaja sezone 2021 ponuja pregled dogajanja na posameznih dirkah državnega prvenstva v speedwayu, minimotu, minigpju in za voznike skuterjev ter za cestno hitrostne motocikliste, izvedeli pa boste tudi več o preizkušnji v trialu za točke evropskega prvenstva.

Idealna linija, 2. epizoda

AMZS Idealna linija poroča o novinarski konferenci na progi Tima Gajserja v Lembergu pri Šmarju, kjer so se zbrali nekateri športniki iz različnih panog pod okriljem AMZS.

Idealna linija, 1. epizoda

Naša kamera je spremljala premierno državno prvenstvo v e-kartingu, prvo dirko sezone državnega prvenstva v kartingu ter priprave motokrosistov Tima Gajserja in Jana Pancarja na novo sezono.

Sezona 2020

Idealna linija, 15. epizoda

Petnajsta oddaja prinaša pregled sezone svetovnega prvenstva v motokrosu, v kateri je Tim Gajser ubranil naslov svetovnega prvaka v MXGP.

Idealna linija, 14. epizoda

Idealna linija je spremljala dirke v belgijskem Lommlu, kjer je Tim Gajser še povečal prednost v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Poroča o zaključku državnega prvenstva za voznike minimota, minigpja in skuterjev ter povzema tretjo dirko državnega prvenstva v cross countryju.

Idealna linija, 13. epizoda

13. oddaja Idealna linija prinaša podrobnosti o novih zmagovalnih stopničkah Tima Gajserja, ki je na dirki za VN Španije v motokrosu še povečal prednost pred zasledovalci v skupnem seštevku, ter poroča o novih točkah svetovnega prvenstva za Jana Pancarja v razredu MX2.

Idealna linija, 12. epizoda

12. Idealna linija prinaša podrobnosti z dirk svetovnega prvenstva v motokrosu v italijanski Mantovi, poroča o zaključku svetovnega prvenstva v speedwayu ter o peti dirki državnega prvenstva v motokrosu, ki je bila v težkih razmerah izpeljana pod budnim očesom Saša Kraglja.

Idealna linija, 11. epizoda

Enajsta oddaja sezone prinaša podrobnosti z dirk svetovnega prvenstva v motokrosu in evropskega prvenstva v mini cestno hitrostnem motociklizmu, poroča o zaključku državnega prvenstva v speedwayu in trialu, ter tudi o Dnevu slovenskega športa, ki ga je AMZS obeležil z virtualno karting dirko.

Idealna linija, 10. epizoda

AMZS Idealna linija je bila prisotna na četrti dirki sezone za točke državnega prvenstva voznikov minimota in skuterjev, tekmovalci v supermotu pa so se merili za pokalno prvenstvo. V Pragi sta bili na sporedu peta in šesta dirka sezone svetovnega prvenstva v speedwayu.

Idealna linija, 9. epizoda

Deveta oddaja poroča o treh zaporednih dirkah svetovnega prvenstva v motokrosu v Faenzi ter četrti dirki državnega prvenstva v motokrosu v Dolini pod Kalom. Matej Žagar se je v Gorzowu na Poljskem boril za nove točke svetovnega prvenstva med speedway elito. V Slovenji vasi pri Ptuju se je z zadnjo dirko sezone na domačih tleh končalo državno prvenstvo v kartingu.

Idealna linija, 8. epizoda

Osma oddaja Idealna linija postreže s podrobnostmi o dogajanjih na dirkah državnega prvenstva cestno-hitrostnih motociklistov in voznikov cross countryja ter o prvih dveh dirkah svetovnega prvenstva v speedwayju. Več tudi o stoletnici prve motociklistične dirke v Sloveniji.

Idealna linija, 7. epizoda

Sedma oddaja poroča o drugi preizkušnji voznikov triala za točke državnega prvenstva na Vranskem. Matej Žagar bo tudi prihodnje leto del svetovne speedway elite na Grand Prix dirkah. AMZS Center varne vožnje Vransko je gostil najboljše slovenske dirkače minimota, minigpja in skuterjev, ki so se merili na tretji dirki sezone za točke državnega prvenstva.

Idealna linija, 6. epizoda

Šesta oddaja poroča o treh dirkah svetovnega prvenstva motokrosistov v Latviji. Spremljala je nastope mladega kartista Maia Sadarja v Italiji, udeležila se je tudi tečaja dinamične vožnje z najuspešnejšim slovenskim rally voznikom Andrejem Jerebom.

Idealna linija, 5. epizoda

Idealna linija je bila na Vranskem, kjer je potekala druga dirka sezone voznikov kartinga za točke državnega prvenstva. Na treningu v hrvaški Podravini je pred nadaljevanjem svetovnega prvenstva v motokrosu obiskala Tima Gajserja in Jana Pancarja.

Idealna linija, 4. epizoda

Idealna linija se je še drugič odpravila na Grobnik, kjer pa je žal odpadla preizkušnja cestno-hitrostnih dirkačev za točke državnega prvenstva. Mladi slovenski vozniki kartinga so se zelo dobro odrezali na preizkušnji WSK Master Series v Italiji. Društvo GAS Vrtejba že nekaj časa marljivo organizira minimoto šolo za nove slovenske dirkaške upe. 

Idealna linija, 3. epizoda

Tretja oddaja spremlja tretjo dirko državnega prvenstva v motokrosu na radizelski progi ter drugo dirko sezone za točke državnega prvenstva v kartingu v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi. Med drugim poroča tudi z dirkališča v Vrtojbi, ki je bilo prizorišče druge dirke sezone za voznike minimota, minigpja in na skuterjih.

Idealna linija, 2. epizoda

Druga oddaja spremlja prvi dve dirki državnega prvenstva v motokrosu, ki sta bili v Stranski vasi pri Semiču in Mačkovcih. Spremlja voznike triala v Lukovici na uvodni preizkušnji za točke državnega prvenstva ter v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi spremlja srečanje avto-moto športnic, ki so se na kartodromu zbrale ob ustanovitvi nove komisije na področju AMZS Šport Ženske v motošportu.

Idealna linija, 1. epizoda

Idealna linija je bila prisotna na prvi dirki državnega prvenstva za voznike minimota, skuterjev in minigpja. Spremljala je tudi prvi dve dirki svetovnega prvenstva v motokrosu. Prisostvovala je zadnjemu treningu ljubljanskih speedwayistov na stezi v Zgornji Šiški.

Oglasna sporočila