Slovenija v Pardubicah četrta

Slovenska članska speedway reprezentanca je tekmovala na ekipnem evropskem prvenstvu v Pardubicah na Češkem.

Slovenska reprezentanca na dirki v Pardubicah.
Slovenska reprezentanca na dirki v Pardubicah.

Velikonočni konec tedna je bil v znamenju slovenske reprezentance v speedwayu, ki se je merila na ekipnem evropskem prvenstvu v eni izmed dveh polfinalnih skupin. Na ovalu v Pardubicah na Češkem so barve Slovenije in AMZS branili Matic Ivačič, Anže Grmek in Luka Omerzel.

Slovenija v postavi Anže Grmek, Matic Ivačič in Luka Omerzel pod vodstvom selektorja Gregorja Arnška.

Fantje so se v ostri mednarodni konkurenci reprezentanc Danske, Norveške in gostiteljice Češke merili pod vodstvom selektorja Gregorja Arnška. V glavnem središču češkega speedwaya je Slovenija vozila v okrnjeni postavi, saj je bila brez četrtega voznika. Za slovenske voznike je bil to tudi prvi tekmovalni nastop v novi sezoni, zato jim ni šlo vse tako, kot so si zamislili. Prve točke so osvojili šele v sedmi vožnji, ko je Ivačič po ponesrečenem prvem nastopu zmagal. V naslednji vožnji je prvo točko osvojil tudi Grmek. Skupaj sta v nadaljevanju dirke zbrala 15 točk - Ivačič je končal pri 10 točkah (0,3,2,0,2,3), Grmek pa jih je vknjižil 5 (0,1,2,1,1).

Matic Ivačič je nabral največ točk za slovensko izbrano vrsto.

Ob ničli Omerzela in manjku četrtega voznika so Slovenci končali na četrtem mestu za ekipo Norveške, ki je zbrala 23 točk. Zmagala je pričakovano favorizirana reprezentanca Danske, ki je v postavi Mikkel Michelsen (11 točk - 3,3,2,3), Mads Hansen (14 točk - 3,2,3,3,3), Rasmus Jensen (12 točk - 2,3,3,3,1), Anders Thomsen (8 točk - 3,2,3) in Bastian Pedersen (4 točke - 1,1,2) zbrala kar 49 točk in tudi v novi sezoni napovedala boj za najvišja mesta na ekipnih tekmovanjih. Drugo mesto je pripadlo Čehom, ki so zbrali 33 točk.

Anže Grmek je znova nabral nekaj dragocenih izkušenj v ostri mednarodni speedway druščini.

Sicer pa bodo ljubitelji speedwaya lahko kmalu prišli na račun tudi na domači dirki. Že v nedeljo 7. aprila bo namreč AMD Krško pripravilo uvodno dirko državnega prvenstva mladincev na 250 kubičnih motorjih in na ovalu stadiona Matije Gubca bo zagotovo znova sila živahno, napeto in razburljivo.

Ključne besede


AMZSMatic Ivačičspeedwayevropsko prvenstvoAnže GrmekreprezentancaGregor ArnšekLuka Omerzel

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji