Pred nami z dirkami zelo bogat motošportni konec tedna

V soboto in nedeljo bodo oživela domača dirkališča, saj sta na sporedu dve dirki državnega prvenstva, slovenski vozniki pa se bodo merili tudi v ostri mednarodni konkurenci na preizkušnji evropskega prvenstva v Brežicah, v svetovnem merilu pa bosta znova na delu Tim Gajser in Jan Pancar.

Na dirko evropskega prvenstva v motokrosu, ki bo na Prilipah, je skupno prijavljenih 15 slovenskih voznikov v dveh kategorijah.
Na dirko evropskega prvenstva v motokrosu, ki bo na Prilipah, je skupno prijavljenih 15 slovenskih voznikov v dveh kategorijah.

Prvi se bodo že v soboto, 6. aprila, na motokros progo Prilipe podali mladi motokrosisti razredov EMX 65 in EMX 85, saj bodo imeli na sporedu proste treninge in kvalifikacijske vožnje za nedeljsko uvodno preizkušnjo evropskega prvenstva. Pester tekmovalni program bo v nedeljo, 7. aprila, pod budnim očesom organizatorjev AMD Brežice, ki se nadejajo dobrega obiska in upajo, da bodo slovenski vozniki v obeh kategorijah navdušili ter iz sebe in motorjev iztisnili največ, kar bo mogoče, da si privozijo čim boljše uvrstitve. Za zdaj je v šibkejši konkurenci na dirko prijavljenih sedem tekmovalcev z licencami AMZS (Tim Repnik, Anže Dobrotinšek, Matic Maček, Svit Vižintin, Urban Šmuc, Matic Žibek, Oto Petrovčič), v močnejšem razredu z motorji s prostornino do 85 kubičnih centimetrov pa osem (Alex Novak, Tjaš Jelovšek, Luka Jurič, Anej Selko, Tai Vidovič, Amadej Špacapan, Teo Šukljan, Timotej Žafran).

Progo Prilipe bodo pripravili člani AMD Brežice.

Mladi upi speedwaya v Krškem

Nedelja bo v Krškem v znamenju speedwaya. Na ovalu stadiona Matije Gubca bo na sporedu prva dirka odprtega državnega prvenstva v speedwayu za mlade voznike od 12 do 16 let. Na motorjih s prostornino do 250 kubičnih centimetrov bodo z licencami AMZS vozili Tilen Bračko, Sven Cerjak in Gregor Zorko, pomerili pa se bodo z vozniki, ki bodo prišli iz Italije, Češke, Madžarske in Poljske. Dirko pripravljajo člani AMD Krško, to pa bo prva od skupno sedmih dirk, po katerih bomo dobili novega državnega prvaka v kategoriji mladih upov speedwaya, pred katerimi je še lepa prihodnost v tem atraktivnem stadionskem motošportu.

Sven Cerjak bo glavni adut AMD Krško med slovensko trojico na ovalu stadiona Matije Gubca.

Začetek tudi v mini cestno hitrostnem motociklizmu

Glasno bo tudi na dirkališču v Vrtojbi, kjer bo v nedeljo, 7. aprila, na sporedu prva od skupno šestih preizkušenj državnega prvenstva v mini cestno hitrostnem motociklizmu. Tekmovanje bo potekalo v sedmih različnih kategorijah, zagotovo pa bodo vse vožnje sila zanimive in napete, saj bo cela vrsta voznic in voznikov zaradi starostnih omejitev zamenjala tekmovalne razrede. Organizacija dirke je pod kontrolo članov društva GAS Vrtejba, ki ob lepi vremenski napovedi in toplem dnevu pričakujejo tudi lepo število gledalcev ob progi, za katere so prepričani, da bodo lahko uživali v ostrih bojih na lani na novo preplasteni podlagi.

Na dirkališču v Vrtojbi bodo številni obrazi tekmovali v drugih kategorijah kot lani.

Svetovno prvenstvo v motokrosu se nadaljuje na Sardiniji

V nedeljo, 7. aprila, bo na sporedu tudi tretja dirka svetovnega prvenstva v motokrosu. Vozniki, ki se potegujejo za čim boljše uvrstitve med svetovno elito, v kateri v razredu MXGP slovenske barve z licencama AMZS branita Tim Gajser in Jan Pancar, bodo vozili na Sardiniji. Progo Le Dune, ki se nahaja nekaj kilometrov severozahodno od mesteca Riola Sardo, oba slovenska voznika dobro poznata, saj na njej predvsem pozimi pogosto trenirata. Četudi jima podlaga z mehko mivko ni najbolj pri srcu, pa imata na tej progi dovolj kilometrine, da se bosta znala z njo in z neizprosnimi tekmeci dobro boriti. Gajser je po dveh preizkušnjah s 104 točkami v skupnem seštevku na drugem mestu, Pancar pa je zbral 21 točk in zaseda skupno šestnajsto mesto.

Tim Gajser se na mehki mivki, ki mu ni najbolj pri srcu, nadeja vrhunske uvrstitve, s katero bi potrdil dobro formo v štartu sezone.

Prva vožnja dirke za VN Sardinije v Riola Sardu bo v nedeljo, 7. aprila, ob 14.15, druga pa se bo nato začela ob 17.10.

 

Ključne besede


AMZSTim GajsermotokrosAMD KrškoJan PancarAMD Brežicedržavno prvenstvoevropsko prvenstvosvetovno prvenstvoGAS Vrtejbamini cestno hitrostni motociklizemspeedway 250mini chm

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji