Mladi kolesarji se odpravljajo na tekmovanje ETEC

Novice

Kolesarji iz AMD Dravograd, zmagovalna ekipa na letošnjem slovenskem izboru v prometno izobraževalnem tekmovanju mladih kolesarjev, bodo ta teden, med 22. in 25. septembrom, predstavljali AMZS in Slovenijo na evropskem FIA ETEC tekmovanju (The European Traffic Education Contest) v organizaciji češkega avto-kluba ÚAMK. Pomerili se bodo z 22 ekipami iz kar 21 držav.


Mladi kolesarji in kolesarke (ekipo sestavljajo tri deklice in trije dečki) so se prejšnji teden na svoj izziv pripravljali v Čatežu, kjer je bil poleg teoretičnega velik poudarek na spretnostnih vajah na kolesarskem poligonu z različnimi ovirami. Ekipa se sedaj že veseli odhoda na Češko, v AMZS pa bomo seveda za mlade kolesarje in kolesarke stiskali pesti.

Cilj ETEC tekmovanja, ki je bilo prvič izvedeno leta 1986, je krepitev prometnega izobraževanja otrok in mladine v vseh državah članica FIA, s čimer želi pripomoči k zmanjševanju deleža mladih kolesarjev v prometnih nesrečah. V AMZS se ga udeležujemo že od leta 1997.

  

Ključne besede


ETECotrociOtrok na kolesuOtroške kolesarske čelade

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji