Z državnim prvenstvom začenjajo vozniki kartinga, nadaljujejo pa cestno hitrostni motociklisti

V nedeljo, 21. aprila, bodo prvič letos v državnem prvenstvu na delu voznice in vozniki kartinga, drugič v sezoni pa se bodo merili tudi cestno hitrostni motociklisti, ki jih čaka preizkušnja na Pannonia Ringu.

AMZS Karting in motošportni center bo gostil uvodno preizkušnjo državnega prvenstva v kartingu.
AMZS Karting in motošportni center bo gostil uvodno preizkušnjo državnega prvenstva v kartingu.

AMZS Karting in motošportni center je tradicionalno prizorišče obračunov za točke državnega prvenstva v kartingu. Letos se na 1005 metrov dolgi progi prvenstvo šele začenja, zato razmerja moči med tekmeci v posameznih razredih niso povsem jasna. V preteklih letih je bila uvodna dirka sezone ponavadi koledarsko že zelo zgodaj, in sicer v Jesolu v Italiji, zdaj pa so imeli voznice in vozniki nekoliko več časa za pripravo na sezono, ki bo obsegala štiri preizkušnje na treh prizoriščih. Novo prizorišče je atraktivna in hitra steza Rauš v Novem Marofu na Hrvaškem, sicer pa bodo dirke dvakrat v Slovenji vasi in enkrat na Vranskem v AMZS Centru varne vožnje. Tekmovanje za državno prvenstvo bo obsegalo razrede Rotax Micro MAX, Rotax Mini MAX, Rotax MAX Junior, Rotax MAX Senior, DD2/DD2 Master in KZ2. Sistem tekmovanja na posamezni preizkušnji je enak lanskemu, kar pomeni tri vožnje na tekmovalni dan v vsakem razredu, skupni seštevek voženj dneva pa bo odločal o končnem vrstnem redu. Zagotovo bo že uvodna preizkušnja postregla z zanimivimi obračuni na stezi, ki je tehnično zahtevna in ne dopušča niti ne odpušča že drobnih napak. Prvo preizkušnjo za točke državnega prvenstva pripravljajo člani AMD Ptuj, že v petek pa bo proga na voljo za proste treninge, ki se bodo nadaljevali tudi v soboto, ko bodo na sporedu kvalifikacijske vožnje. V nedeljo sledijo po tri vožnje v posameznem razredu, po katerih bodo nato znani najboljši na svečani podelitvi po koncu tekmovanja.

Steza v Slovenji vasi vseskozi zahteva maksimalno koncentracijo.

Kdo se bo veselil na Madžarskem?

Zelo živahno, zanimivo in bržčas tudi adrenalinsko bo konec tedna tudi za vse, ki se potegujejo za točke državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu. Na dirkališču Pannonia Ring na Madžarskem bodo namreč člani društva 2n'Race organizirali drugo dirko sezone. Po prvi, ki je bila sredi marca na grobniškem dirkališču, bodo številni želeli popraviti vtis in seveda izboljšati končna mesta. Na Grobniku sta zmagi slavila Etien Kantar Božič (MD Depala vas) v razredu supersport 600 in Aleš Brzin (AMD Trebnje), ki je bil prvi v kategoriji superbike. Njun skalp bo med tekmeci zelo želena trofeja, a zagotovo se bosta oba na vse pretege trudila opravičiti vlogo favorita. Že v soboto bodo na sporedu prosti treningi in kvalifikacije, v nedeljo popoldne pa bo šlo vnovič zares za nove točke državnega prvenstva.

Na dirkališču Pannonia Ring bo adrenalinsko iz kroga v krog.

Ključne besede


AMZSkartingSlovenja vascestno hitrostni motociklizemlicencaPannonia RingAMZS Karting in motošportni center

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji