DoberAvto.si z NLB Hitrim lizingom prvi v Sloveniji omogoča hitro financiranje nakupa vozila prek spleta

Novice

DoberAvto.si, AMZS portal za nakup in prodajo rabljenih vozil, v sodelovanju z NLB Lease & Go svojim uporabnikom omogoča hitro financiranje NLB Hitri lizing. Gre za prvi tovrsten finančni lizing model na slovenskem trgu, s katerim si lahko stranke kar prek spleta uredijo odobritev lizing financiranja vozila, ki ga želijo kupiti.


Nakup (rabljenega) vozila prinaša številne pasti in je za večino kupcev precejšen finančni zalogaj, zato ni presenetljivo, da približno polovica Slovencev pri nakupu avtomobila izbere eno od oblik financiranja, ki omogočajo odplačevanje v daljšem časovnem obdobju. Nakupni proces si lahko precej olajšamo s pravo obliko financiranja vozila – takšno, ki je enostavna, varna in tudi finančno čim bolj ugodna. Kot izhaja iz najnovejše raziskave, ki jo je za podjetje Briefd opravil Valicon, je v Sloveniji že 18 odstotkov potrošnikov, ki bi celoten proces nakupa vozila opravili prek spleta (leta 2021 je bilo takih 10 odstotkov), tistih, ki želijo do vozila s pomočjo financiranja, pa je že več kot 40 odstotkov. 

NLB Hitri lizing na DoberAvto.si je dodatno zagotovilo za varen in enostaven nakupa vozila

Žiga Primožič, vodja AMZS DoberAvto.si, je pojasnil, da so se s sodelovanjem z NLB Lease & Go ter novo funkcionalnostjo spletne odobritve financiranja NLB Hitri lizing še bolj približali željam in potrebam kupcev vozil.

Nobena skrivnost ni, da je na trgu rabljenih vozil še vedno veliko nepravilnosti in manipulacij, s tem pa tudi tveganj za kupce. Da bi ta tveganja čim bolj zmanjšali, nakup in prodaja rabljenih vozil pa bi bila čim bolj varna in brezskrbna, je AMZS pred dvema letoma zasnoval spletni portal DoberAvto.si, ki omogoča transparentnost podatkov o zgodovini vozila in preprosto oddajo ter iskanje oglasov. Vsi oglasi na DoberAvto.si imajo VIN številko vozila, ki je osnova, da kupcu omogočimo vpogled v zgodovino lastništva in dejansko stanje prevoženih kilometrov. Zato ni presenečenje, da so najbolj gledana vozila na našem portalu prav tista z značkama OBETAVNO vozilo in AMZS Preverjeno. Še korak naprej k čim boljši uporabniški izkušnji pa je partnerstvo z NLB Lease & Go, ki z NLB Hitrim lizingom našim uporabnikom omogoča financiranje vozila prek spleta. Pri AMZS DoberAvto.si smo ponosni, da smo prvi v Sloveniji, ki  kupcem vozil omogočamo tovrsten inovativen in uporabniku na kožo pisan način financiranja.

Oddaja vloge za NLB Hitri lizing je hitra in enostavna

Kupec avtomobila pri izbranem trgovcu – partnerju portala DoberAvto.si –, lahko s pomočjo nove rešitve NLB Hitri lizing v zgolj nekaj korakih dobi odobritev lizing financiranja. Oddaja vloge za financiranje je preprosta in je možna prek spletne strani DoberAvto.si. Z vpisom nekaj osnovnih podatkov si namreč kupec vozila sam pripravi financiranje. Obvestilo o odobritvi lizinga prejme po elektronski pošti. Prav tako je o odobritvi po elektronski pošti obveščen prodajalec vozila. V obvestilu je vključena številka odobritve (ID), ki jo kupec potrebuje za nadaljevanje postopka pri prodajalcu ali pri NLB Lease & Go. Po prejemu obvestila in če se za nakup vozila odloči, stranka opravi identifikacijo v živo, predloži zadnje tri plačilne liste ter podpiše pogodbo pri prodajalcu oziroma NLB Lease & Go. 

Izračun financiranja z NLB Hitri lizing
​​​​​​

Upoštevajte tudi stroške vzdrževanja in lastništva vozila 

Financiranje nakupa vozila za marsikaterega kupca ni edini izziv, saj se hitro zgodi, da naše želje pri izbiri niso enake našim finančnim zmožnostim. Kot je izpostavil Žiga Primožič, se je ob nakupu tako novega kot rabljenega vozila treba zavedati, da strošek ni zgolj nakup, temveč da lastništvo vozila pomeni tudi njegovo redno servisiranje in vzdrževanje ter stroške, kot so registracija in zavarovanje, menjava pnevmatik in nakup letne vinjete. Zlasti pri nakupu rabljenega vozila je treba imeti v mislih morebitne nepredvidene stroške popravila, če je avto izven garancije.

Vozila ne izbirajte le na podlagi dizajna in znamke, ampak se dobro pozanimajte o njegovi zgodovini in v kakšnem dejanskem stanju je, saj je od tega zelo odvisno, kakšni bodo stroški njegovega vzdrževanja. Transparenten nakup, do katerega vam pomagamo na portalu DoberAvto.si, vam lahko prihrani marsikatero nevšečnost in nenazadnje tudi finančna sredstva.

Ključne besede


rabljeni avtomobilirabljena vozilafinanciranjeDober avtonakup rabljenega avtanakup avtomobilaNLB Hitri lizing

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

79

Priljubljenost članka

79

Shrani

Delite s prijatelji