To soboto podaljšan delovni čas za menjavo pnevmatik

Novice

Vremenske razmere z nizkimi temperaturami že zahtevajo, da imajo naši avtomobili zimsko obutev, pred vrati pa je tudi zakonsko določen rok, 15. 11., ko moramo tudi s tega vidika poskrbeti, da so na naših vozilih zimske pnevmatike. Da boste lahko menjavo pravočasno opravili, bomo imeli v AMZS to soboto, 11. 11. 2017, podaljšan delovni čas enot, ki opravljajo vulkanizerske storitve.


Letošnji oktober je bil izredno topel, začetek novembra pa je s slano in obilnem deževjem, ponekod tudi že s prvimi snežinkami, napovedal, da se bliža tisti del leta, ki voznikom prinaša zahtevne vozne razmere, to pa je tudi obdobje, ko je brezhibnost in ustrezna oprema našega vozila še toliko bolj pomembna.

»Gumena zmes letnih pnevmatik dobro opravlja svoje delo le do 7 stopinj Celzija – ob hladnejših temperaturah postane toga in premalo prožna, s tem so tudi vozne lastnosti pnevmatike slabše. Z vidika varnosti so v jesenskem času še zlasti problematične spremembe podlage – če zapeljemo v senco, se lahko s povsem suhe ceste hitro znajdemo na mokri, ob nižjih temperaturah tudi poledeneli cesti, na kateri letne pnevmatike nikakor ne bodo opravile dela tako dobro kot zimske. Vozniki naj torej ne pozabijo, da so za vožnjo v zahtevnih voznih razmerah primerne le kakovostne zimske pnevmatike,«

poudarja Jurij Kočar, produktni vodja za servis pri AMZS.

Za člane AMZS menjava pnevmatik le 10 €

V AMZS servisnih delavnicah nudimo članom AMZS in vsem drugim voznikom kakovostno storitev menjave pnevmatik (članom AMZS zagotavljamo 40 % popusta), hrambo pnevmatik in seveda možnost nakupa novih pnevmatik, pri čemer omogočamo tudi plačilo na do 12 obrokov. Imetniki Diners Club AMZS kartice pa ste deležni še posebne ugodnosti – enkrat letno lahko menjate pnevmatike po neprekosljivi ceni 10 €, v sodelovanju z Erste Card pa smo pripravili še nagradno igro z bogatimi nagradami.

Katere pnevmatike izbrati?

»Pri izbiri pnevmatik naj bodo vozniki pozorni, da izberejo takšne, ki najbolj ustrezajo njihovim zahtevam«, svetuje Kočar. »V pomoč so jim vsekakor AMZS testi pnevmatik, na katerih preverimo lastnosti pnevmatik na suhi cesti, na mokri cesti, na snegu, na ledu, pri porabi goriva, pri obrabi, glasnost pnevmatik. Najboljše ocene dobijo pnevmatike z uravnoteženimi lastnostmi na visoki ravni na vseh področjih. Še dodatno pa bodo našim strankam pri nakupu pomagali naši strokovnjaki.«

Za menjavo pnevmatik v AMZS pokličite ali se naročite prek spleta

Delovni čas poslovnih enot AMZS lahko preverite na spletni strani, za več informacij glede spremenjenega urnika to soboto, 11. 11. 2017, pa pokličite vam najbližjo servisno delavnico AMZS. Za obisk nekaterih enot se lahko naročite tudi prek spleta.

Ključne besede


AMZS testPnevmatikeZImske pnevmatikeAMZSamzsAMZS test pnevmatikmenjava pnevmatikzimske gumevulkanizer

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji