Avtolog postal del Skupine AMZS

Novice

Skupina AMZS je pod svoje okrilje vzela projekt Avtolog, ki si zavzema za varen in urejen avtomobilski trg. Odslej se ponaša tudi z brezplačno mobilno aplikacijo.


Avtolog je orodje, ki obiskovalcem omogoča pregled dostopnih podatkov o zgodovini vozila in pomaga pri ustvarjanju varnega in urejenega avtomobilskega trga.

Avtolog so ustvarili člani Podatkovnega inštituta Inforum. Avtolog deluje na zbirki podatkov o registriranih motornih vozilih v Sloveniji, ki so javno dostopni na portalu Odprti podatki Slovenije (OPSI). Z izboljšanim prikazom podatkov Avtolog ponuja uporabniku prijazno izkušnjo pri pregledu trenutnih trendov ter omogoča poglobljeno iskanje podatkov o posameznih vozilih.

Pregled trendov omogoča boljšo osveščenost uporabnika pri nakupu in izbiri vsakdanjega prevoznega sredstva tudi z okoljevarstvenega vidika (škodljivi izpusti, EURO standard). Hkrati krepi zavedanje o varnosti in tehnični izpravnosti vozil ter z dostopnostjo podatkov pomaga pri odločitvi za nakup rabljenega vozila. Iskanje podatkov o posameznih vozilih pripomore k boljši informiranosti uporabnika in zmanjšuje tveganje za prevaro pri nakupih vozil.

Ključne besede


Aplikacijavarna mobilnostmobilnostavtomobilizemAvtologportalpodatki

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

125

Priljubljenost članka

125

Shrani

Delite s prijatelji