Zaključil se je že drugi polfinale izbora Najboljši za volanom

V veliki finale, v katerem bo 2. 6. 2017 znano, kdo je najboljši mladi voznik oziroma voznica v Sloveniji, sta se uvrstila David Sekirnik in Amadej Stošič, ki jima za zmago seveda čestitamo.


V veliki finale, v katerem bo 2. 6. 2017 znano, kdo je najboljši mladi voznik oziroma voznica v Sloveniji, sta se uvrstila David Sekirnik in Amadej Stošič, ki jima za zmago seveda čestitamo.

Pot do nje ni bila lahka, saj so morali tekmovalci uspešno opraviti nabor štirih preizkušenj, ki jih je AMZS pripravil v sodelovanju s Policijo in z Rdečim križem Slovenije. Ker so si bili tokratni tekmovalci po seštevku osvojenih točk precej blizu, zmaga za Davida in Amadeja nikakor ni bila samoumevna. Večina kandidatov je namreč za zmagovalcema zaostajala le za borih nekaj točk.

Vodja AMZS Šole vožnje in inštruktor varne vožnje Manuel Pungertnik je ob zaključku drugega polfinala izpostavil:

»Tekmovalci so bili dobro pripravljeni. Hitro se opazi, kakšen tečaj varne vožnje imajo udeleženci za sabo. Tisti, ki so tečaje opravili na dobrem poligonu, imajo veliko več tehničnega znanja, zato so morda v malenkostni prednosti. V kritičnih situacijah namreč praviloma bolje odreagirajo. Pa vendar, tistih nekaj točk prednosti, ki jih tekmovalci pridobijo zaradi tehničnega znanja, lahko hitro izgubijo, če v primeru nesreče in nudenja prve pomoči ne znajo pravilno ukrepati. Inštruktorji sicer opažamo, da je znanje prve pomoči pri mladih iz leta v leto na višji ravni, vendar so tu še vedno možnosti za izboljšave. V dveh polfinalnih izborih, ki smo jih doslej opravili, ni bilo niti enega tekmovalca, ki bi pri nudenju prve pomoči dobil vse možne točke.«

Organizator in strokovni sodelavci AMZS Centra varne vožnje na Vranskem vaje prilagajajo za vsako polfinale posebej, saj si prizadevajo, da so vsi tekmovalci obravnavani enako. »V drugem polfinalu izbora Najboljši za volanom smo izzive nekoliko spremenili, saj si želimo, da so vsi tekmovalci obravnavani enako. Nepravično bi bilo, če bi kdo že vedel za naloge, ki ga čakajo, saj bi kakšno od vaj lahko že prej treniral in bil v prednosti pred drugimi,« je povedal Erik Logar.

Večina kandidatov je za zmagovalcema zaostajala le za borih nekaj točk.

 

Pred nami so še trije polfinalni izbori, ki bodo 16., 23. in 30. 5. 2017. Najboljšega mladega voznika ali voznico v Sloveniji bomo dobili 2. 6. 2017, ko se bo v velikem finalu pomerilo 10 finalistov. Zmagovalca čaka resnično privlačna glavna nagrada: eno leto uživancije z avtomobilom Volkswagen up! beats – živahnim, okretnim, prostornim in trendovskim Volkswagnovim malčkom, ki z odličnim zvočnim sistemom BeatsAudio skrbi, da v avtu ni nikoli dolgčas.

Bogate nagrade čakajo tudi druge finaliste, med njimi je Garminova akcijska kamera ali pametna zapestnica z GPS in merjenjem srčnega utripa na zapestju, Petrolova klub kartica z bogatimi ugodnostmi, celoletno zavarovanje za tujino Vzajemne, AMZS nagradni bon in še kaj … 

 

 

 

 

Ključne besede


Erik LogarManuel PungertnikAmadej StošičDavid Sekirnik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji