Dobili prvih pet finalistov

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem se je danes pomerila prva skupina mladih voznikov in voznic, najboljših reševalcev spletnega testa. V finale Najboljši za volanom 2018 so se uvrstili Klemen Pongračič, Uroš Zagoranski, Gašper Colja, Gal Krajčič in Anže Rojec.


Polfinalisti so pot do laskavega naslova začeli z reševanjem spletnega testa. Število sodelujočih je pozitivno presenetilo – rešenih je bilo 3.731 testov, kar je več kot podvojitev lanskoletnega števila, ko je bilo rešenih nekaj manj kot 1.500 testov. Za prvo skupino tistih, ki so se v spletnem testu najbolje izkazali, pa je danes sledilo prvo dejanje praktičnega dela izbora najboljšega mladega voznika oziroma voznice Slovenije. V ta namen so AMZS, Policija in Rdeči križ Slovenije pripravili šest vaj, ki so zagotovile razburljivo ter do konca napeto tekmovanje.

Kandidati za Najboljši za volanom so se pod budnim očesom AMZS inštruktorjev varne vožnje, Matjaža Leskovarja iz sektorja prometne policije ter ocenjevalcev znanja iz prve pomoči pomerili v vozniških spretnostih, poznavanju avtomobila in elementov varne vožnje ter kako ukrepati v primeru prometne nesreče, tudi z nudenjem prve pomoči.

Sodelujoči so s prikazanimi sposobnostmi in veščinami navdušili ocenjevalce, zagotovo pa je vsak pri sebi odkril točke, pri katerih lahko svoje znanje še nadgradi ter s tem postane še boljši in še bolj varen voznik, kar je nenazadnje tudi eden od namenov izbora.

Sodelujoči so s prikazanimi sposobnostmi in veščinami navdušili ocenjevalce

 

Jutri bo AMZS Center varne vožnje na Vranskem gostil še drugi polfinalni izbor, ki bo vrata v veliki finale odprl še petim kandidatom oziroma kandidatkam. Ti bodo, skupaj z današnjimi najboljšimi, postali tudi ponosni ambasadorji varne vožnje in bodo AMZS pomagali pri osveščanju mladih o varni vožnji ter na ta način pripomogli k večji prometni varnosti. Kdo bo najboljši mladi voznik ali voznica Slovenije, ki se bo eno leto vozil s fordom fiesto, pa bo znano prihodnji četrtek, 24. 5. 2018.

Poleg fordove fieste še druge fenomenalne nagrade

Z novo fordovo fiesto z bogatim paketom opreme Titanium se bo odpeljal samo eden od finalistov. A tudi drugi ne bodo ostali praznih rok. Razveselile jih bodo nagrade kot so: Petrolove vrednostne kartice, kamera Garmin Dash Cam 55, pametna športna zapestna ura Garmin vivosport, bon za avtomobilsko zavarovanje pri Zavarovalnici Sava in AMZS darilni boni.

AMZS, Policija in Rdeči križ Slovenije pripravili šest vaj, ki so zagotovile razburljivo ter do konca napeto tekmovanje.

Vsem sodelujočim čestitamo in se zahvaljujemo za sodelovanje, prav posebne čestitke pa seveda finalistom, ki jim želimo veliko uspeha tudi v finalu!

 

Ključne besede


AMZSPolicijaNajboljši za volanomCenter varne vožnje VranskoRdeči križ SlovenijeMatjaž LeskovarKlemen Pongračičford fiestaUroš ZagoranskiGašper ColjaGal KrajčičAnže Rojec

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji