Najboljši mladi voznik Slovenije 2018 je Klemen Pongračič

Klemen je premagal več kot tri tisoč vrstnikov in tako postal tudi mladi AMZS ambasador varne vožnje Klemen Pongračič. Vselej je bil tudi glavne nagrade: eno leto bo znane in manj znane poti odkrival z novo ford fiesto z dodatno opremo Titanium v atraktivni modri barvi.


Letošnjega zmagovalca smo ujeli takoj po razglasitvi in povedal nam je, da zmage resnično ni pričakoval, da je bolj ciljal na četrto mesto. Ampak zmaga je njegova in seveda nas je zanimalo, kam bo na testno vožnjo odpeljal svojo novo ford fiesto?

Najprej bom presenetil domače, potem pa sigurno sledi vožnja po domačih cestah. Za naprej bomo pa še videli.

Drugo mesto si je prislužil Žan Turkovic, ki mu je Petrol podaril darilno kartico v vrednosti 400 evrov, za nakupe na bencinskih servisih, na tretje mesto pa se je uvrstil Uroš Šinkovec, ki je bogatejši za kamero Garmin Dash Cam 55. Prav tako pa so se izvrstnih nagrad, ki so jih podarili naši partnerji – Garmin, Petrol, Zavarovalnica Sava in AMZS, razveselili tudi drugi finalisti. Radenska pa je z zalogami vode skrbela, da naši finalisti med vožnjo niso bili žejni. 

Finalisti s partnerji izbora Najboljši za volanom 2018


Z izborom Najboljši za volanom je AMZS letos k sodelovanju privabil še več mladih kot lani, tako da je bila konkurenca res velika. V teoretičnem izboru, ki je potekal na spletu, je test reševalo več kot tri tisoč mladih voznikov in voznic. TOP 100 najboljših reševalcev se je uvrstilo v polfinale, ki je potekalo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Vaje v polfinalu, za katere so tekmovalci potrebovali veliko zbranosti, znanja ter iznajdlivosti, so od njih zahtevale poznavanje avtomobila, dobre vozniške spretnosti, hkrati pa tudi ustrezno ukrepanje v primeru prometne nesreče in znanje iz nudenja prve pomoči. Najboljših deset se je uvrstilo v veliki finale, kjer je na njih čakalo pet skrbno izbranih vaj AMZS, Policije in Rdečega križa Slovenije. Pokazati so morali spretnost vožnje v ovinkih, čim bolj vešče voziti slalom med stožci, pravilno namestiti lažji priklopnik ter z njim spretno manevrirati, zamenjati kolo avtomobila ter nuditi prvo pomoč ranjencu. Vsi finalisti so se odlično odrezali in še enkrat dokazali, da lahko gresta mladost in vozniška zrelost z roko v roki. 

Klemen Pongračič, najboljši za volanom

V Avto-moto zvezi Slovenije upamo, da bo naslednje leto število sodelujočih še večje in da se bodo odzvali mladi, ki bodo skupaj s partnerji izbora Najboljši za volanom spodbujali in opozarjali voznike ter voznice na pasti vožnje in na pomembnost preventivnega ukrepanja. Izredno smo ponosni na vse sodelujoče, ki so se letos izkazali z odličnim znanjem ter spretnostmi, in veseli, da bodo kot AMZS ambasadorji širili svoje znanje o varni vožnji tudi med druge. Vsem iskrene čestitke!

 

Ključne besede


Najboljši za volanomAMZS Center varne vožnje na Vranskemmladi vozniki#NajboljsiZaVolanom

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

4

Priljubljenost članka

4

Shrani

Delite s prijatelji