Si najboljši za volanom?

Spletni test, ki je prvi korak do naslova najboljši mladi voznik oziroma najboljša mlada voznica Slovenije, je odprt!


V Avto-moto zvezi Slovenije letos znova organiziramo izbor Najboljši za volanom in izbiramo  najboljšega mladega voznika in najboljšo mlado voznico Slovenije! Možnost za zmago imate vsi, ki vas zanimajo avtomobili in avtomobilizem, ki uživate v vožnji, znate spretno vrteti volan in ki vam ni vseeno za dogajanje na naših cestah. V izboru ne iščemo najhitrejših voznikov, temveč mlade voznike in voznice s širokim naborom znanja s področja avtomobilizma, z veseljem do vožnje, s spretnostjo pri vožnji in take, ki ste ob prometni nesreči pripravljeni ukrepati in s tem morda celo rešiti življenje. 

Znanje in veščine najboljših bodo bogato nagrajene

Naslov “Najboljši mladi voznik" in "Najboljša mlada voznica” je že sam po sebi dosežek, ki si zasluži spoštovanje in občudovanje. Nenazadnje se boš lahko upravičeno pohvalil oziroma pohvalila, da si “najboljši mladi voznik« oziroma »najboljši mlada voznica« pri nas. Zmagovalca izbora in finalisti boste postali tudi mladi AMZS ambasadorja varne vožnje in nam pomagali pri osveščanju mladih o pasteh in nevarnostih vožnje avtomobila. 

A kot najboljši si za svoj trud zaslužite še več! Summit motors Ljubljana, zastopnik avtomobilske znamke Ford v Sloveniji, bo zmagovalki in zmagovalcu za eno leto podaril dve ford fiesti active – ena fiesta bo bele, druga rdeče barve.

Zmagovalec in zmagovalka se bosta lahko eno leto vozila vsak s svojim tehnološko izjemno pametnim fordom fiesto active 1.0 EcoBoost 100KM z bogato dodatno opremo, pri kateri je poudarek na varnosti in udobju.


Ford fiesto active v brezplačno enoletno uporabo dobita zmagovalec in zmagovalka, a tudi drugi udeleženci finalnega tekmovanja ne boste odšli domov praznih rok. Na pogumne mlade voznike in voznice čakajo še številne kulske nagrade - komplet premium pnevmatik Continental, Petrolove darilne kartice za 400, 250 in 150 €, darilni bon Zavarovalnice Sava za 20 % popusta pri avtomobilskem zavarovanju, darilni boni Telekoma Slovenije za 50 % popusta za paket za mlade Neodvisni B, Garminova pametna ura Vivoactive 3, darilni paket L’OCCITANE za dekleta in fante, darilni bon za AMZS članstvo v vrednosti 40 € in še kaj … Da naši vozniki in voznice ne boste žejni, pa bo poskrbela Radenska, uradna voda izbora.

Kdo lahko sodeluje v izboru?

V izboru lahko sodelujete vozniki in voznice, stari do 24 let, ki nimate nobene kazenske točke v vozniškem dovoljenju. 

Kako bo potekal izbor?

Prvi korak izbora je reševanje spletnega testa s področja cestno-prometnih predpisov, avtomobilizma, prometne varnosti, delovanja AMZS in poznavanja prve pomoči. Test bo mogoče reševati od 14. 2. do 17. 3. 2019. 

Najboljših 50 reševalcev in najboljših 50 reševalk spletnega se bo pomerilo v pratičnem delu izbora. Polfinale bo 5. in 6. 4. 2019 v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Na poligonu se bodo tekmovalci in tekmovalke pomerili v praktičnih preskusih vozniških spretnosti, natančnosti in avtomobilskega znanja, preizkusili pa bomo tudi, ali znajo ukrepati v primeru prometne nesreče in kako dobro poznajo ter znajo izvajati postopke prve pomoči. Najboljših 10 polfinalistov in 10 polfinalistk se bo po zmago podalo v veliki finale. Ta bo 9. 5. 2019 prav tako na Vranskem, tekma za končno zmago pa bo še psoebej napeta, saj jo bodo AMZS inštruktorji varne vožnje, Policija in Rdeči križ Slovenije, ki sodelujeta pri pripravi vaj, začinili še z dodatnimi izzivi in preskusi. Tekmovalec in tekmovalka, ki bosta v finalu premagala vse svoje sotekmovalce, bosta postala najboljši mladi voznik in najboljša mlada voznica Slovenije. 

Znaš! Obvladaš! Si tudi upaš?

V AMZS verjamemo vate, zato te vabimo k sodelovanju. Se vidimo na Vranskem!

Nas že slediš? 
AMZS izbor najboljšega mladega voznika in najboljše mlade voznice Slovenije lahko slediš s ključnikom #NajboljsiZaVolanom.

Ključne besede


AMZSNajboljši za volanommladi vozniki

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji