Ciril Komotar in Tjaša Perko v Najboljši za volanom

Ciril Komotar in Tjaša Perko sta ambasadorja letošnjega izbora najboljšega mladega voznika in najboljše mlade voznice Slovenije.


Ste ta teden na Instagramu opazili novi vlogi Cirila Komotarja in Tjaše Perko? V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem sta se nam pridružila na novinarski konferenci ob uradnem začetku Najboljši za volanom 2019 in se tudi sama preizkusila pri vrtenju volana nove fieste active, ki jo bosta za eno leto dobila v uporabo najboljši mladi voznik in najboljša mlada voznica Slovenije. 

Ciril se v ambasadorski vlogi izbora preizkuša že drugo leto, medtem ko je za Tjašo to čisto nov izziv, za katerega pravi, da se ga že veseli. Kot ambasadorja izbora bosta budno spremljala in tudi vas obveščala, kaj se pri izboru dogaja, kaj pripravljamo za mlade voznike in voznice, prepričani pa smo, da se boste prek njunih zgodb naučili kaj novega o varni vožnji, zato upamo, da bomo na ta način vsi skupaj prispevali k večji varnosti na slovenskih cestah.

Tjaša in Ciril sta na Vranskem pokazala, da sta z volanom Fordove fieste active zelo spretna.


Po novinarski konferenci smo izkoristili priložnost in Tjašo ter Cirila vprašali, kako gledata na svojo ambasadorsko vlogo.

Tjaši, ki ji svet prometne varnosti ni tuj, saj kot poklicna kaskaderka snema nevarne avtomobilske prizore tako v Sloveniji kot v tujini, je poudarila, da se izzivov, ki ji jih prinaša sodelovanje pri izboru Najboljši za volanom, zelo veseli:

Mladi mnogokrat radi »stopijo po gasu«. Prav je, da jih ozaveščamo, kaj je prav in kaj ne. Z veseljem bom povabila vse punce, ki me spremljajo prek mojih kanalov na družbenih omrežjih, naj sodelujejo. Sicer pa tudi sama že komaj čakam izzivov, ki me čakajo pri tem projektu.

Ciril, ki ga navdušenci nad svetom avtomobilizma že zelo dobro poznate prek njegovega vloga Komotar Minuta, pa je izpostavil:

Preden sem začel ustvarjati vlog Komotar Minuta, sem domneval, da so mladi zainteresirani le za hitro vožnjo. Ko smo začeli širiti informacijo o izboru Najboljši za volanom, sem bil ne le presenečen, ampak kar šokiran – ne le nad pozitivno energijo, temveč tudi nad pripravljenostjo mladih za sodelovanje in kako željni so znanja ter kako zelo so se pripravljeni učiti. In svoje znanje tudi deliti. To me zelo pomirja, saj dokazuje, da se tisti, ki govorijo, da mladi ničesar ne vedo, motijo. Projekt Najboljši za volanom je dokaz, da smo pri skrbi za večjo prometno varnost na pravi poti.

 

Si želiš spoznati Tjašo in Cirila? 
Sodelovanje v Najboljši za volanom je seveda tudi priložnost za druženje z našima ambasadorjema, saj se nam bosta pridružila v praktičnem delu tekmovanja. Da boš tam tudi ti, čim prej reši spletni test in se kvalificiraj. 

Ključne besede


AMZSNajboljši za volanomvarna mobilnostmladi voznikiCiril KomotarTjaša PerkoKomotar Minuta

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji