#NavijamoZaNase mlade voznike na mednarodnem izboru na Poljskem

Šesterica mladih voznikov iz Slovenije, ki so se izkazali na letošnjem in lanskem AMZS izboru Najboljši za volanom, se bo v soboto, 2. oktobra 2021, v Varšavi na Poljskem z vrstniki iz Poljske, Bolgarije in Avstrije pomerila na mednarodnem izboru Best Young Driver.


Ker je bil lani izbor preložen, bodo na mednarodnem FIA izboru najboljšega mladega voznika oz. voznice (FIA Best Young Driver) sodelovali tako letošnja zmagovalca AMZS izbora Najboljši za volanom Neca Galičič in Žiga Žgur ter drugouvrščeni med fanti z manjšim zaostankom za zmagovalcem Uroš Grubar kot zmagovalka in zmagovalec 2020 Petra Prašnikar in Matej GorjanToma Dukarića pa bo na Poljskem zamenjala Teja Vrbnjak Erbežnik.

Video: Najboljši za volanom 2021

Video: Najboljši za volanom 2020

Oktobra 2019 je AMZS v sodelovanju s Policijo in Rdečim križem Slovenije v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA organiziral prvi mednarodni izbor Najboljši za volanom – Best Young Driver, na katerem je med 12 tekmovalci iz štirih držav slavil bolgarski voznik Simeon Tsvetkov.

Video: Premierna izvedba izbora Best Young Driver v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem

AMZS je leta 2017 obudil izbor najboljšega mladega voznika oziroma voznice Slovenije, ki ga je prvič organiziral leta 1993. Ideja je zelo hitro prerasla slovenske okvirje. Po vzoru AMZS najboljše mlade voznike izbira vse več evropskih avtomobilskih klubov. Klubom iz Poljske, Bolgarije in Srbije se je minulo leto pridružil še avstrijski ÖAMTC.

Ključne besede


Najboljši za volanomtekmovanjeizbornaj mlada voznica Slovenijenaj mladi voznik Slovenije

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji