Spletni test je odprt!

Najprej preizkusi svoje znanje v spletnem testu, nato pa na praktičnem delu tekmovanju v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem dokaži, da si najboljši za volanom!


V spletnem testu, sestavljenem iz nabora več kot 800 vprašanj, te čaka 20 vprašanj o poznavanju cestnoprometnih predpisov, prve pomoči, varne mobilnosti, avtomobilizma in delovanja AMZS. Ob vsakem vprašanju izbereš enega od treh možnih odgovorov.

Čas za reševanje spletnega testa je omejen na 250 sekund. Če želiš izboljšati svoj rezultat, lahko znova poskusiš, ko od prvega oziroma prejšnjega reševanja mine sedem dni. Če boš test reševal(a) večkrat, se ti bo pri uvrstitvi upošteval najboljši rezultat. Reševanje spletnega testa bo potekalo do vključno 1. aprila 2024 do polnoči.

Sodeluje lahko vsak, ki ima vozniško dovoljenje, ki nima kazenskih točk in ni bil kaznovan (kar dokazuje s potrdili pred udeležbo na polfinalu) in ki je rojen leta 1998 ali kasneje, saj lahko sodelujejo mladi do vključno 26. leta starosti.

Vsak lahko sodeluje le z enim veljavnim e-naslovom in točnimi osebnimi podatki, sicer bo sledila diskvalifikacija. V izboru ne morejo sodelovati finalisti in finalisti izborov 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018 in 2017. Vse podrobnosti natančno opredeljujejo Pravila in pogoji sodelovanja. 

Najboljše čakajo hude nagrade!

Najboljši in najboljša za volanom 2024 se bosta domov za eno leto odpeljala z novo Oplovo corso, a tudi ostale finaliste in finalistke čakajo kulske nagrade: e-skiro in bon za 20 % popusta na avtomobilsko zavarovanje Zavarovalnice Sava, komplet vrhunskih Continentalovih pnevmatik, darilni boni MOL v vrednosti 400 €, 250 € in 150 €, udeležba na dinamični vožnji z Andrejem Jerebom v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, udeležba na drift akademiji z Luko Markom Grošljem v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, celoletna vstopnica za projekcije Kina Bežigrad ter darilni bon za 50 € za AMZS članstvo.

Zmagovalec in zmagovalka slovenskega izbora Najboljši za volanom se bosta uvrstila v mednarodni izbor najboljšega mladega voznika oziroma voznice, ki poteka pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA Regije I. Ta bo 5. oktobra 2024 v Belgiji, organiziral pa ga bo belgijski avtomobilski klub TCB.

Najboljših 50 reševalcev in najboljših 50 reševalk spletnega testa se bo uvrstilo v praktični del tekmovanja v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Polfinalna izbora bosta predvidoma 16. in 17. 4. 2024, finale pa je načrtovano 9. 5. 2024.

AMZS vsem reševalcem podarja bon za 8 € za AMZS članstvo

Ker cenimo tvoj trud in ker s sodelovanjem v izboru za najboljšega mladega voznika oziroma voznico želiš tudi ti prispevati k večji varnosti na naših cestah, ti v znak zahvale za rešen spletni test podarjamo bon za 8 €, ki ga lahko unovčiš za AMZS članstvo za sledeče pakete: OsnovnoPlus ali Premium. Darilni bon je unovčljiv ob spletni včlanitvi.