Za novega predsednika AMZS kandidata Breznik in Pungerčar

Novice

Po odstopu Andreja Brgleza se bosta za funkcijo predsednika Avto-moto zveze Slovenije za obdobje do konca aktualnega mandata, ki se izteče novembra 2025, potegovala Anton Breznik in Leopold Pungerčar.


Po odstopu Andreja Brgleza – ta je odstopil na Skupščini AMZS 11. decembra 2023 –, se bosta za funkcijo predsednika Avto-moto zveze Slovenije za obdobje do konca aktualnega mandata (ta je začel teči novembra 2021 in se izteče novembra 2025) potegovala predsednik AMD Orehova vas Anton Breznik, ki je Avto-moto zvezo Slovenije že vodil v obdobju 2013–2021, in Leopold Pungerčar, član upravnega odbora AMD Trebnje, ki je v aktualnem mandatu član AMZS komisije za finančno gospodarska vprašanja. Volilna skupščina bo 4. marca 2024 na sedežu Avto-moto zveze Slovenije v Ljubljani.

Članice Avto-moto zveze Slovenije so imele rok za evidentiranje in predlaganje kandidata oziroma kandidatov za predsednika največje slovenske nevladne organizacije na področju varne mobilnosti in nacionalne športne zveze za motošport in karting do 22. januarja 2024. Kandidacijsko volilna komisija je 2. februarja 2024 prispeli vlogi pregledala – ugotovila je, da izpolnjujeta zahtevane pogoje, in z žrebom določila vrstni red kandidatov na glasovnici.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

14

Priljubljenost članka

14

Shrani

Delite s prijatelji