Znani so finalistke in finalisti Najboljši za volanom

Polfinalistke in polfinalisti, ki so se ta konec tedna potegovali za vstopnico v veliki finale, so dokazali, da mladi obvladate!


V petek in soboto se je najboljših 50 reševalk in najboljših 50 reševalcev spletnega testa v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem preizkusilo v šestih praktičnih vajah, ki so jih zanje pripravili AMZS inštruktorji varne vožnje, Policija in Rdeči križ Slovenije. 

Video: Polfinale vozniške olimpijade mladih

Vaje v polfinalu Najboljši za volanom
  • odkrivanje skritih napak na oziroma v avtomobilu (napake, zaradi katerih avto ne izpolnjuje zakonskih predpisov in/ali ne zadostuje priporočilom za varno vožnjo)
  • reševanje kritične situacije – zanašanje zadnjega dela avtomobila in izogibanje oviram
  • parkiranje in obračanje avtomobila v »garaži«
  • slalom naprej in vzvratno
  • radar – vožnja z določeno hitrostjo z zakritim števcem, policija meri hitrost vožnje
  • simulacija prometne nesreče: ukrepanje v prometni nesreči in nudenje prve pomoči

Za laskavi naslov najboljša mlada voznica Slovenije se bodo v finalu pomerile Tjaša Šorli, Ana Miketič, Nadja Bendičič, Zala Jeglič Schiro, Sabina Vintar, Tina Smonkar, Petra Krošel, Laura Cerovšek, Anja Kraševec Dervarič in Nina Kobilica.

Med fanti so si vstopnico za finale priborili Žiga Kugonič, Jurij Indihar, Aleksander Kitić, Matej Mesarič, Rok Bajc, Domen Stamenov, Jan Salvatierra Medved, Jan Rustja, Domen Rolih in Luka Gril.

 

 

 

Vsem finalistkam in finalistom iskreno čestitamo za uvrstitev v finale, predvsem pa za znanje in veščine, ki so jih pokazali!

Veliki finale bo 9. 5. 2019 ob 9. uri v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Vabljeni tudi navijači!

Ključne besede


Najboljši za volanom#NajboljsiZaVolanomnajboljši mladi voznik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji