Najboljša za volanom 2022 potujeta v Španijo

Zmagovalec in zmagovalka slovenskega izbora Najboljši za volanom se bosta uvrstila v mednarodni izbor najboljšega mladega voznika oziroma voznice, ki poteka pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA Regije I. Ta bo 8. in 9. 10. 2022 v Madridu, organiziral pa ga bo španski avtomobilski klub RACE.


Mednarodni izbor 2020 je bil zaradi pandemije koronavirusa odpovedan, tako da je v letu 2021 v Varšavi na Poljskem istočasno potekal mednarodni izbor 2020 in mednarodni izbor 2021. Na prvem so iz Slovenije tekmovali Petra Prašnikar, Matej Gorjan in Teja Vrbnjak-Erbežnik, na drugem pa so se z vrstniki iz Poljske, Avstrije in Bolgarije pomerili Neca G. Strniša, Žiga Žgur in Uroš Grubar. Kar trije slovenski mladi vozniki so se uvrstili na zmagovalni oder: Matej Gorjan in Neca G. Strniša sta bila tretja, Žiga Žgur pa je osvojil drugo mesto.  

 

 

Izbor za najboljšega mladega voznika oziroma voznico Slovenije je FIA Regija I nagradila kot najbolj inovativen projekt na področju prometne varnosti, oktobra 2019 pa je AMZS v svojem centru varne vožnje na Vranskem gostil prvi FIA mednarodni izbor za najboljšega mladega voznika, v katerem so se trije najboljši vozniki Slovenije Luka Gril, Laura Cerovšek in Aleksander Kitić pomerili z vrstniki iz Bolgarije, Poljske in Srbije. Luka Gril je dosegel drugo mesto.

Ključne besede


Prometna varnostvarna mobilnostmladi voznikitekmovanjeBest Young DriverNajboljši za volanom 2022

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji