Najboljša za volanom 2023 sta Ana Menegalija in Matic Tovornik

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem je danes potekal finale izbora Najboljši za volanom 2023, v katerem se je pomerilo 10 najboljših polfinalistk in 10 najboljših polfinalistov.


Najboljša za volanom, Ana Menegalija in Matic Tovornik, sta na današnjem zahtevnem finalu dokazala svoje znanje. Zasluženo se bosta eno leto vozila vsak s svojo Fordovo pumo, oktobra pa bosta AMZS in Slovenijo zastopala na FIA mednarodnem izboru za najboljšega mladega voznika pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA Regije I, ki ga bo 6. in 7. 10. 2023 organiziral avstrijski avtomobilski klub ÖAMTC. Skupaj z drugimi finalistkami in finalisti pa sta postala tudi mlada AMZS ambasadorja varne vožnje.

 

Finalno preizkušnjo so krojile zahtevne vremenske razmere, ki so še dodatno otežile vidljivost na poligonu. A Fordovi avtomobili so se skupaj s spretnimi mladimi voznicami in vozniki odlično izkazali. Zmagovalca bosta eno leto vozila Fordovi pumi, iz AMZS Centra varne vožnje na Vranskem pa tudi drugi finalisti niso odšli praznih rok. Med njih je AMZS skupaj s partnerji razdelil e-skiroja in bona za 20 odstotkov popusta na avtomobilsko zavarovanje Zavarovalnice Sava, kompleta vrhunskih Continentalovih pnevmatik, darilne bone MOL v vrednosti 400, 250 in 150 evrov, športni uri Garmin Vivoactive 4s, udeležbi na dinamični vožnji z Andrejem Jerebom v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, udeležbi na drift akademiji z Luko Markom Grošljem v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem ter darilne bone za 50 evrov za AMZS članstvo. 

Vaje v finalu Najboljši za volanom 2023

  • Reševanje kritične situacije – zanašanje zadnjega dela avtomobila
  • Koleščka – na zadnji osi avtomobila so bila pod kolesa nameščena koleščka, ki so se vrtela v vse smeri, tekmovalci so morali med vožnjo nadzirati drsenje zadnjega dela avtomobila in odpeljati slalom 
  • Vožnja v krogu z različnimi pnevmatikami na drseči podlagi
  • Radar – vožnja z določeno hitrostjo z zakritim prikazovalnikom hitrosti, policist je meril hitrost vožnje
  • Terenska vožnja in prevoz polnega vedra vode s čim manjšim izlivom
  • Ukrepanje v prometni nesreči in nudenje prve pomoči

Podrobneje o dogodku na AMZS spletni strani

Ključne besede


PolicijaNajboljši za volanomRdeči križ Slovenijenajboljša mlada voznicanajboljši mladi voznikmladiNajboljši za volanom 2023Ana MenegalijaMatic Tovornik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji