Pogovor z najboljšima mladima voznikoma Slovenije 2020 Matejem in Petro

Vabljeni k branju intervjuja z zmagovalcema letošnjega izbora Najboljši za volanom Matejem Gorjanom in Petro Prašnikar.


"Jaz sem se na cesti v prometu že doslej trudila voziti zgledno. Glede na osvojeni naslov pa mislim, da se lahko še bolj potrudim biti zgled varne voznice," je v pogovoru za Motorevijo izpostavila 24-letna študentka arhitekture z Vira pri Domžalah Petra Prašnikar, ki zmage na tekmovanju ni pričakovala, saj se ji je zdelo, da pri nobeni od vaj ni posebej izstopala - zlata sredina se ji je očitno obrestovala.

Po prepričanju Mateja Gorjana, bodočega 23-letnega inženirja strojništva, ga je konstantnost pri izzivih na poligonu pripeljala do zmage. In kaj je bil glavni motiv, da se je odločil sodelovati na tekmovanju Najboljši za volanom? "Nedvomno sem na tekmovanje prišel predvsem zaradi avtomobila. Bom strojni inženir in avtomobile občudujem oziroma spoštujem že od majhnega. Po drugi strani pa ti že uvrstitev v polfinale kot vozniku prinese možnost, da se preskusiš v nečem novem. Na poligonu lahko preskusiš tudi tiste prvine vožnje, ki jih na cesti ponavadi ne moreš in morda kot voznik tudi nikoli ne doživiš."

Vabljeni k branju!

Ključne besede


Najboljši za volanom 2020

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji