Ana in Matic na tekmovanju Best Young Driver

Najboljša mlada voznica in voznik Slovenije 2023, Ana Menegalija in Matic Tovornik, sta se danes v Teesdorfu udeležila mednarodnega tekmovanja Najboljši za volanom FIA Best Young Driver, ki ga je pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA Regija I organiziral avstrijski avtomobilski klub ÖAMTC.


Na 5. mednarodnem tekmovanju FIA Best Young Driver, ki ga je avstrijski avtomobilski klub ÖAMTC organiziral v centru varne vožnje v Teesdorfu, okoli 25 kilometrov južneje od Dunaja, je tekmovalo 22 mladih voznikov, zmagovalcev nacionalnih izborov, med njimi šest deklet. Poleg domačinov in AMZS so se v lov za naziv najboljšega mladega voznika podali še tekmovalci iz Kenije (AA Kenya), Bocvane (EA991), Bosne in Hercegovine (BiHAMK), Velike Britanije (IAM Road Smart), Madžarske (MAK), Poljske (PZM), Belgije (RACB), Bolgarije (UAB) in Španije (RACE).

Zmagovalec AMZS izbora Najboljši za volanom 2023 Matic Tovornik, 21-letni višji policist iz Planine pri Sevnici, je dosegel peto mesto. Zmagovalka AMZS izbora Najboljši za volanom 2023 Ana Menegalija, 25-letna študentka fizioterapije iz Ljubljane, pa je zasedla 17. mesto, drugo med šestimi dekleti.

Zmagal je Avstrijec Timo Svetina, ki je za nagrado prejel vstopnico za ogled formule 1, drugo mesto je osvojil Elmedin Ćibo iz BiH, tretje pa Bolgar Alexander Anastassov.

O zmagovalcu mednarodnega tekmovanja je odločalo 6 vaj

  • Zaviranje – izogibanje oviram
  • Reševanje kritične situacije – zanašanje zadnjega dela avtomobila
  • Slalom na različnih voznih podlagah
  • Off-road terenska vožnja
  • Spretnostni poligoe – natančno parkiranje, ocena višine vozila
  • Koleščka – na zadnji osi avtomobila so bila pod kolesa nameščena koleščka, ki so se vrtela v vse smeri, tekmovalci so morali med vožnjo nadzirati drsenje zadnjega dela avtomobila in odpeljati slalom

Podrobnosti in fotogalerija na AMZS spletni strani

Ključne besede


ÖAMTCTekmovanjeNajboljši za volanomBest Young DriverAna MenegalijaMatic Tovornik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji