Subaru v Sloveniji

Panorama

Kje lahko pri nas kupite in servisirate subaruja?


Lani je Subaru pri nas prodal vsega 38 novih avtomobilov in na prvi pogled se zdi, da so Subarujevi avti nezanimivi za slovenske kupce.
Kaj se torej dogaja in kje je pri nas sploh mogoče kupiti in vzdrževati avtomobile te znamke?

Subaru v Sloveniji nima uradnega uvoznika oziroma zastopni­ka, ima pa štiri pooblaščene serviserje. Za zagotavljanje rezervnih delov pooblaščenim serviserjem, oblikovanje cen avtomobilov v ponudbi in doba­vo skrbi Subaru Italija.

Subaru ima v Sloveniji štiri pooblašče­ ne servise: v Ljubljani za servis subarujev skrbi AMZS v svojem sodobnem centru mobilnosti na Leskovškovi 11. Na ostalih treh servisih – Koletnik Maribor, Kržič na Vrhniki in Štern v Kranju – pa je poleg servisa mogoče tudi kupiti nove avto­ mobile iz aktualne ponudbe znamke, ki trenutno obsega naslednje modele: XV, forester, levorg, impreza in outback.

Na letošnji predstavitvi modela XV e-­boxer s hibridnim pogonom so nam pri Subaru Italija poja­snili, da nameravajo postopoma aktivneje nastopiti tudi na slovenskem avtomobilskem trgu. Že v letošnjem letu name­ravajo prodati več avtomobi­lov, skupaj okoli 60. Ob tem izpostavljajo, da so vsi modeli za slovenski trg že v osnovi dobro opremljeni tudi z vsemi sodobnimi varnostnimi siste­mi.

Slovenski ceniki, pregled modelov in kontakti servisne mreže so objavljeni na uradni Subarujevi slovenski spletni strani www.subaru.si.

Ključne besede


Subaruštirikolesni pogon

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

199

Priljubljenost članka

199

Shrani

Delite s prijatelji