BMW servis za rabljene avtomobile

BMW Slovenija

Avtomobile morajo ne glede na starost servisirati le strokovnjaki. Tor pa sploh ni nujno tako drago kot si morda mislite.

Strokovnjaki večkrat poudarjajo kako pomembno je redno in ustrezno vzdrževanje tudi nekoliko starejšega avtomobila. Za dobro delovanje je ključno, da avtomobile ne glede na starost servisirajo strokovnjaki, ki so za to tehnično usposobljeni in uporabljajo ustrezne originalne nadomestne dele. Kar pa sploh ni nujno tako drago kot si morda mislite.

Na spletnem portalu za prodajo in nakup rabljenih avtomobilov DoberAvto.si so med najbolj iskanimi avtomobili znamke BMW. Portal sicer omogoča okvirne izračune stroškov lastništva kar je lahko dober pokazatelj koliko vas bo avto stal v naslednji nekaj letih. Tudi na podlagi tega izračuna stroškov si lahko vsak sam pri sebi izračuna ali mu ustreza lastništvo za naslednjih pet let. Seveda pa si lahko te izračune prilagaja, saj pri izračunu stroškov lahko vnašate poljubno število prevoženih (predvidenih) kilometrov in obdobje lastništva. 
Izračun stroškov za BMW 318d pri konkretnem oglasu na DoberAvto.si.

Kot smo že večkrat poudarili je pomembno, da si ob nakupu rabljenega avtomobila omislimo tudi minimalno rezervo za nepredvidena izredna popravila. Kdor pa si želi zelo natančne informacije pa lahko s pomočjo VIN številke, ki jo pridobi iz oglasa ali od prodajalca za konkreten avto preveri v posebnem BMW konfiguratorju servisnih storitev. S preprostim vnosom VIN številke, letnika v konfigurator vam le ta takoj izračuna servis menjave olja, filtrov, zavor in vseh ostalih tekočin. Dobra stran obiska takšnega servisa pa ni samo v tem, da za starejše avtomobile nudijo posebne ugodnosti ampak tudi, da lahko odpravijo morebitne napake znotraj tovarniškega vpoklica in si s tem zagotovite varno vožnjo še naprej. Na primer, servis menjave olja za BMW 318d Touring letnik 2016 stane 145,33 evrov

Kaj pove obisk servisnega konfiguratorja? Preverite na BMW Service5+




Pri DoberAvto.si svetujejo tudi, da si najprej ogledate oglase z oznako Obetavno vozilo kar pomeni, da avto nima anomalij pri prevoženih kilometrih in da je znana zgodovina lastništva a pri tem poudarjajo, da gre za avtomobile, ki so starejši od štirih let saj se prevoženi kilometri beležijo šele od obiska prvega tehničnega pregleda naprej. Oleg tega zaenkrat velja tudi omejitev, da to oznako prejmejo le avtomobili fizičnih oseb. Se pravi avtomobili, kjer so lastniki leasing hiše te oznak ene prejmejo pa čeprav to še ne pomeni, da je z avtomobilom ali njegovo zgodovino karkoli narobe.  

Digitalizacija servisov

Tudi na področju servisnih storitev se je v zadnjih letih vse skupaj močno digitaliziralo. Naj bo to rezervacija servisnega termina ali vpogled v servisne storitve. Bodoči lastnik BMW avtomobila lahko preko spleta izbere želeno storitev, najbližjega trgovca, preveri razpoložljive proste termine in naredi rezervacijo za servis. 
Z aplikacijo My BMW, ki si jo brezplačno naložite na pametni telefon, si lahko zagotavite optimalno komunikacijo z vozilom BMW in vam pomaga načrtovati servisne termine, sporoči informacije o varnostnih vpoklicih in ima pod nadzorom vozilo (npr. nivo olja in tlaka v pnevmatikah). V primeru nepredvidljivih dogodkov vam bo aplikacija posredovala podatke o vozilu in vaši lokaciji tako, da bo BMW pomoč na cesti prišla do vas čim hitreje.

Video ogled delavnice in dela na vašem avtomobilu

Smart Video Communication je sistem, s katerim dobite ekskluziven vpogled v servisno delavnico. Online video sprejem je samo prvi korak, saj vam pooblaščeni servisni partnerji BMW preko SMS sporočila pošljejo povezavo do posnetka, ki so ga posneli v mehanični delavnici na vašem avtomobilu, da boste lahko natančno videli, katera dodatna vzdrževalna dela in popravila so potrebna za vaš BMW. Storitev vključuje podrobno razloženo ponudbo za predlagana dodatna servisna dela, o katerih se lahko posvetujete s servisnimi strokovnjaki ali jih odobrite z enim samim klikom. Vse kar je potrebno storiti je, da rezervirate spletni termin in izberete možnosti servisnega sprejema brez stika.  

 

Ključne besede


TrgBMWrabljeni avtomobilitrg rabljenih vozilDober avto

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

30

Priljubljenost članka

30

Shrani

Delite s prijatelji