Dan odprtih vrat AMZS na Vranskem

Avto-moto

Kako je videti, ko se po asfaltu poligona na Vranskem zapodi dirkalnik za speedway brez zavor? Spektakularno! To in še marsikaj drugega spektakularnega in zanimivega so lahko obiskovalci videli in doživeli na sončno oktobrsko soboto na prireditvi AMZS dan odprtih vrat, ki je po dveletnem premoru na Vransko znova zvabila lepo število obiskovalcev.


Na AMZS dnevih odprtih vrat Avto-moto zveza Slovenije že tradicionalno odpre svoja vrata obiskovalcem, ki se na zanimiv, zabaven in poučen način spoznajo z vsemi platmi delovanja Avto-moto zveze Slovenije. Po dveletnem premoru je bil letošnji AMZS dan odprtih vrat še toliko bolj zanimiv, saj se je Avto-moto zveza Slovenije obiskovalcem predstavila kot prevetrena organizacija s svežim pristopom in novim elanom. Ali, kot je v svojem pozdravnem nagovoru povedal predsednik AMZS Anton Breznik: “V AMZS po zatohlih dveh letih znova diši po zagnanosti in uspehu”.

Obiskovalci letošnjega dneva odprtih vrat so lahko od blizu spoznali – in preskusili – vse dejavnosti, storitve in izdelke, ki jih AMZS ponuja svojim članom in ostalim uporabnikom. Veliko zanimanja je požela predstavitev avto-moto športnikov, ki na razstavnem prostoru pred glavno stavbo centra varne vožnje niso razstavili le svojih tekmovalnih motorjev in kartov, pač pa so se z njimi – glasno, hitro in spektakularno – tudi zapeljali po poligonu.

Že tradicionalno je bila največja gneča pred različnimi postajami oziroma sklopi poligona za varno vožnjo, kjer so lahko obiskovalci sami preskusili svoje znanje in spretnost pri vožnji avtomobila. A takšnih praktičnih prikazov je bilo na AMZS dnevu odprtih vrat še več. Tako so lahko obiskovalci obnovili znanje nudenja prve pomoči, spoznali in preskusili, kako se je treba rešiti iz prevrnjenega avtomobila, ob uporabi posebnih očal doživeli, kako slabo vidimo in reagiramo ob preveč alkohola, na predavanjih pa se temeljiteje spoznali tudi z delom AMZS na področju preventive, preskušanja cest in infrastrukture ter izobraževanja voznikov.

Nič slabše se niso zabavali otroci; za njih so skrbele varuške, lahko pa so se preskusili tudi na kolesarskem poligonu, pri vožnji z električnimi otroškimi avtomobili in pri vožnji z otroškimi trial motorji. Otroke so zabavale tudi AMZS maskote Anja, Marko in mehanik Zdravko.

S podelitvijo priznanj našim mehanikom, ki so se odlično odrezali na evropskem tekmovanju mehanikov, so obiskovalci spoznali tudi delo fantov v tehničnih službah, ki so v času prireditve pokazali tudi nekaj trikov in zvijač pri skrbi za jeklene konjičke.

Ob lepem vremenu, zanimivih vsebinah in dobri zabavi je AMZS dan odprtih vrat pokazal in dokazal, da je AMZS svojim članom najboljši prijatelj.

Zadovoljstvo!

Ker imajo šoferji na cesti preveč strahu, so takšne priložnosti za trening na poligonu zelo koristne. Je pa verjetno res, da se marsikdo težko odloči, da pride na tečaj varne vožnje ali vsaj na dogodek, kot je današnji in na katerem lahko preizkusi določene manevre. Ampak ko enkrat pod ‘ritjo’ začutiš, kako slabo si pripravljen na obvladovanje vozila, vidiš, da je udeležba na teh tečajih varne vožnje izredno koristna. Milan, 63 let

Na Dan odprtih vrat smo prišli, ker je mož vaš član in ker je varnost v cestnem prometu izredno priljubljena tema v naši družini. Imava tri sinove, ki z velikimi očmi spremljajo današnji program. Drugače pa res super izkušnja, sploh spretnostna vožnja na poligonu. Fino je, da lahko preskusiš tisto, kar se ti lahko zgodi na cesti, s to razliko, da tam ni možnosti ponovitve. Lidija, 42 let

Moža sem prepričala, da greva, da mu pokažem, da tudi on ni tak mojster za volanom, za kakršnega se ima. Danes imava oba možnost potrenirati pod nadzorom izkušenih inštruktorjev. Seveda pozdrav-ljam takšne priložnosti – čim več njih! Breda, 53 let

Fino je, ker lahko vozimo džipe na akumulator in gledamo kros motorje. Klemen, 5 let

Za dogodek smo slišali na radiu. Res zanimivo, kaj vse ponuja AMZS … Sploh nismo vedeli. Bomo povedali naprej, brez skrbi. Meta, 58 let

Ključne besede


AMZS dan odprtih vratDogodekAMZS CVV Vransko

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji