Posodobljena aplikacija AMZS Pomoč

Avto-moto

Aplikacija AMZS omogoča poenostavljen postopek klica za pomoč na cesti in še marsikaj več. Tem funkcionalnostim se je s temeljito prenovo aplikacije pridružilo še nekaj novih, odslej pa lahko aplikacijo uporabljajo tudi uporabniki Applovih mobilnikov z operacijskim sistemom iOS!


Tudi prometne informacije!

Avto-moto zveza Slovenija svojim članom, ki uporabljajo mobilnike z operacijskim sistemom Android, že od jeseni 2011 omogoča uporabo brezplačne aplikacije AMZS Pomoč. S svojo aplikacijo se je AMZS že novembra 2011 pridružila takrat še maloštevilnim evropskim avtomobilskim klubom, ki so svojim članom ponudili podobno aplikacijo za mobilnike. 

Bistvo aplikacije je poenostavitev postopka za klic v primeru prometne nesreče ali okvare vozila, ki odpravlja ozko grlo procesa priklica AMZS klicnega centra – telefonsko povezavo. Pri klicu prek aplikacije AMZS Pomoč zaradi zasnove in zmogljivosti aplikacije telefonski pogovor ni več potreben, saj operater zaradi funkcionalnosti aplikacije že ve, kje se klicoči nahaja, kdo je in kakšne težave ima – te podatke aplikacija namreč samodejno posreduje operaterjem v klicnem centru AMZS. Prenos teh podatkov poteka prek brezžičnega podatkovnega prenosa, ki je v omrežju v tistem trenutku na voljo. Če prenos podatkov ni mogoč, podatke klicni center dobi v obliki SMS sporočila. Po prejemu podatkov operater nato le napoti ustrezno obveščenega mehanika AMZS na pravi kraj; vse skupaj skrajša čas odziva.

Glavni poudarek temeljite prenove aplikacije je razširitev na uporabnike Applovih mobilnikov, ki uporabljajo operacijski sistem iOS; s tem se bo krog uporabnikov precej povečal, odzivnost AMZS pomoči na cesti pa še izboljšala.

Druga pomembna posodobitev aplikacije so realne prometne informacije. Te zdaj niso več zapisane zgolj z besedilom, pač pa tudi slikovno prikazane. Dodan je namreč zemljevid, na katerem se v realnem času izpisuje in izrisuje gostota prometa na cestnem omrežju, kjer se v tistem trenutku nahaja uporabnik. Podatki o gostoti prometa nastajajo v realnem času, so pa skupek podatkov iz GPS sistema, sistema sledenja vozilom in sistema števcev prometa. Tako se na zemljevidu izrišejo zastoji oziroma gostota prometa, ki se ravna po barvni lestvici od zelene do rdeče barve – zelena pomeni tekoč promet, rdeča barva označuje del ceste, kjer promet stoji.

Podobno rešitev že ponuja tudi nekaj drugih navigacijskih sistemov, sistem AMZS pa se odlikuje tudi po podatkih, kakršni so dolžina zastoja, hitrost premikanja vozil v njem in čas, ki ga bo uporabnik preživel v zastoju.

Aplikacija AMZS Pomoč je doživela tudi prijetno stilsko preobrazbo, ob prihodnjih posodobitvah pa bo izboljšan dostop do članskih storitev, dodano bo načrtovanje poti, koledar in povezave s sistemi javnega prometa.

Uporabniki pametnih mobilnikov z operacijskim sistemom Android, ki že imajo naloženo aplikacijo AMZS Pomoč, naj to prek trgovine Google Play posodobijo na najnovejšo različico, ostali jo – tako kot doslej – v trgovini Google Play najdejo prek iskalnika aplikacij.

Finančna sredstva za posodobitev in razširitev na operacijski sistem iOS je Avto-moto zvezi Slovenije zagotovila FIA regija 1 prek njihovega sklada pomoči za izboljšanje storitev za člane avtomobilskih klubov pod okriljem FIA.

Uporabniki Applovih mobilnikov morajo aplikacijo AMZS Pomoč poiskati v Applovi trgovini aplikacij App Store in si jo naložiti na svoj mobilnik.

Ključne besede


AMZSAplikacijaamzs pomočPrometne informacijeAndroidiOS

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji