V Albanijo mladi kolesarji AMD Gorica

Avto-moto

Zmagovalci AMZS izbora za FIA ETEC


 

Zmagovalci AMZS izbora za FIA evropsko prometno-izobraževalno tekmovanje ETEC, ki je sredi maja potekal v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, so mladi kolesarji iz AMD Gorica. Ti se bodo kot slovenski predstavniki udeležili 32. FIA ETEC tekmovanja, ki ga bo od 14. do 17. septembra v Albaniji organiziral albanski avtomobilski klub ACA.

Mednarodna avtomobilistična zveza FIA veliko pozornosti namenja varni mobilnosti vseh udeležencev v prometu. Za mlade kolesarje že več kot 30 let organizira prometno-izobraževalno tekmovanje ETEC, ki je sestavljeno iz praktičnega preskusa vožnje s kolesom po poligonu, teoretičnega poznavanja cestno-prometnih predpisov in risbe s prometno vsebino, ki jo mora narisati tekmovalec. V nacionalnih izborih, ki jih organizirajo evropski avtomobilski klubi – v Sloveniji je to Avto-moto zveza Slovenije –, sodeluje več kot milijon otrok, starih med 10 in 12 let. Najboljši iz posamezne države se udeležijo končnega tekmovanja, ki ga organizira eden od evropskih avtomobilskih klubov.

Avto-moto zveza Slovenije se tekmovanja FIA ETEC udeležuje že od leta 1997. Kot je izpostavil vodja področja varna mobilnost pri Avto-moto zvezi Slovenije mag. Jure Kostanjšek, je eden od ciljev k sodelovanju privabiti čim več otrok, saj v pripravah na tekmovanje pridobijo znanje o cestnoprometnih predpisih, s praktičnimi vajami vožnje s kolesom pa se usposobijo za varno vožnjo v prometnem vsakdanu, kar je vsekakor pomemben kamenček v mozaiku večje prometne varnosti. “V letošnjem letu smo zelo zadovoljni z odzivom: sodelovalo je 11 ekip iz osmih avto-moto društev, skupaj 66 tekmovalcev, še bistveno več pa v šolskih izborih,” je bil zadovoljen Kostanjšek. Poleg zmagovalcev iz AMD Gorica sta bili na zmagovalnem odru še ekipa AMD Štefan Kovač Murska Sobota 2 in ekipa AMD Dravograd 2. Za njimi so se uvrstile ekipe: AMD Moste 1, AMD Kamnik, AMD Pinko Tomažič Piran, AMD Moste 2, AMD Markovci, AMD Dravograd 1, AMD Štefan Kovač Murska Sobota 1 in AMD Kočevje. Priznanje najboljšim mladim kolesarjem je podelil predsednik strokovnega sveta za varno mobilnost Avto-moto zveze Slovenije Zvone Milkovič.

Ključne besede


ETECMladi kolesarji

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji