Ugodno do mirnega spanca!

Avto-moto

Prenovljeno zavarovanje AMZS kasko promet za ugodno ceno krije pogoste škodne dogodke


 

Zavarovanje AMZS kasko promet je namenjeno predvsem avtomobilom, ki so starejši od treh let in in za katere je klasično kasko zavarovanje predrago. Z ugodno ceno in kritjem škodnih dogodkov, ki se v resničnem življenju zgodijo najpogosteje, so lahko lastniki takšnih avtomobilov pomirjeni, da jih kakšen neljub dogodek ne bo udaril po žepu. Kaj ponuja zavarovanje AMZS kasko promet?

Marsikdo se je že spraševal, če se mu kasko zavarovanje malce starejšega avtomobila sploh še splača; ob visokih cenah zavarovalnih premij se mnogi kasku raje odrečejo. Podatki z zavarovalnega trga kažejo, da se večina lastnikov avtomobilov zaradi stroškov zavarovanja odreče kasko zavarovanja, ko so njihovi avtomobili starejši od petih let. S tem privarčujejo kar nekaj denarja, a to seveda prinese nove skrbi: kaj pa če se vseeno zgodi kaj nepredvidenega? Kako bo tedaj s plačilom?

Zavarovanje AMZS kasko promet je namenjeno prav za takšne primere; s skrbno izbranimi in določenimi kritji namreč krije prav škodne dogodke, ki se nam lahko hitro pripetijo, pa jih obvezno zavarovanje ne krije – in jih moramo pokriti iz lastnega žepa. To so na primer škode, ki nastanejo ob prometni nesreči, ob padcu ali udarcu tujega predmeta v avto, ob trčenju v oviro ali ob zdrsu s ceste.

Nekaj primerov škodnih dogodkov, ki jih krije AMZS kasko promet

Zavarovanje AMZS kasko promet krije škodo, ki nastane zaradi “padca, udarca predmeta”. Pri tem zavarovanje na primer krije padec predmeta, ki mu ne morejo določiti vzroka ali povzročitelja, zavarovanje pa ne krije škode, ki bi nastala ob trku z neznanim motornim vozilom. Malce nenavaden, a povsem mogoč primer je, da med vožnjo trčimo v majhno žival, ki nam razbije žaromet ali poškoduje pločevino: AMZS kasko promet takšno škodo pokrije.

Prav tako zavarovalni paket pokrije škodo, ki nastane ob trčenju oziroma ob naletu v večjo divjad – takšnih nesreč oziroma trkov je pri nas vsako leto kar veliko. Še pogostejši primer je na primer poškodba vetrobranskega stekla, kamor je nenadno priletel kamen – povzročitelja takšne poškodbe ni, zato običajno zavarovanje ne krije škode – AMZS kasko promet pa jo.

Še en primer kritja škode predstavlja zdrs s ceste, ki se na primer zgodi po trku z divjadjo. Druga zavarovanja na primer krijejo škodo, ki nastane zaradi trka v divjad, dodatne škode, ki nastane zaradi zdrsa s ceste po trku v divjad pa ne – AMZS kasko promet pa pokrije predvsem to dodatno škodo, ki je marsikdaj lahko še večja kot tista, ki nastane ob samem trku v divjad, še zlasti zato, ker se vozniki instinktivno umikamo divjadi na cesti.

Zavarovanje po meri voznika

Zavarovanje AMZS kasko promet ne smemo enačiti s splošnim kaskom – slednji obsega več dogodkov, a je zato tudi bistveno dražji. Zavarovanje AMZS kasko promet so pri AMZS oblikovali prav po temeljiti analizi želja in potreb voznikov in članov AMZS, ki dobro vedo, kaj se jim na cesti lahko zgodi. Ostala zavarovanje, ki omogočajo kombinacije kritja različnih škodnih dogodkov, ne ponujajo takšnih kombinacij škodnih dogodkov kot AMZS kasko zavarovanje.

Velja pa poudariti, da AMZS kasko zavarovanje ne krije vsega – kdor želi popolno kritje in zavarovanja, mora še vedno poseči po precej dražjem klasičnem kasku, ali pa AMZS kasko promet kombinirati z drugimi zavarovanji. Tako vsem tistim, ki jih skrbi škoda zaradi vandalizma, poškodb na parkiriščih, kraje ali toče, pri AMZS svetujejo, da AMZS kasko promet kombinirajo z drugimi zavarovanji pri AMZS; tudi takšne kombinacije so cenovno zelo ugodne – premija za delni kasko “parkirišče” je lahko precej nižja od običajnih.

Z zavarovanjem do članstva: zavarovanje Generali prinaša članstvo v AMZS

Vsi vozniki, ki z zavarovalnico Generali sklenejo zavarovanje AO in AO plus, odslej brezplačno dobijo tudi AMZS članstvo v vrednosti 40 evrov. Generalijev paket AO in AO plus zavarovanja ter članstva v AMZS nadomešča dosedanji 15-odstotni popust. Kdor želi skleniti bogatejšo obliko članstva, razliko v ceni članstva doplača.

Ključne besede


AMZSamzsZavarovanjeAMZS kasko promet

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

22

Priljubljenost članka

22

Shrani

Delite s prijatelji