Družinska ura: 29 prireditev, 25.000 obiskovalcev

Avto-moto

AMZS Družinska ura v letu 2017


Družinska ura, priznana in domišljena preventivno-izobraževalna prireditev Avto-moto zveze Slovenije, že vrsto let na zabaven in poučen način obiskovalcem in udeležencem prireditve prikazuje, demonstrira in pojasnjuje številne vidike varnosti v cestnem prometu.

Vzorčni primer dobre prakse

V letih uspešnega delovanja je prav Družinska ura AMZS postala vzorčen primer učinkovite preventivno-izobraževalne prireditve na slovenskih tleh; udeleženci in obiskovalci z Družinske ure brez izjeme odidejo polni novih (varnostnih) spoznanj – in zato tudi kot bolj varni udeleženci v prometu.

Tudi letos je bila ekipa, ki pripravlja in vodi Družinsko uro AMZS, zelo dejavna. Do sredine oktobra so v sodelovanju z lokalnimi avto-moto društvi in klubi ter na povabilo šol, občinskih svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, občin, podjetij in drugih organizatorjev pripravili 29 prireditev po vsej Sloveniji (natančen seznam objavljamo v preglednici).

Tako kot lani je tudi letos Avto-moto zvezi Slovenije izvajanje Družinske ure omogočil partner Generali zavarovalnica d.d.
V letu 2017 je AMZS priredila 29 Družinskih ur. Kar nekaj jih je bilo tudi na večjih družabnih dogodkih širom Slovenije. Tako je AMZS z Družinsko uro sodeloval na Čarobnem devu, Otroškem bazarju, Festivalu za tretje življenjsko obdobje in na dogodkih ob evropskem tednu mobilnosti.

25 tisoč obiskovalcev

Družinske ure AMZS je letos obiskalo več kot 25.000 obiskovalcev; manjših dogodkov se je v povprečju udeležilo med sto in petsto obiskovalcev, velikih dogodkov, predvsem večdnevnih, pa tudi več tisoč. Družinska ura AMZS vsebuje do 12 različnih preventivno-izobraževalnih vsebin s področja prometne varnosti, ki se neprestano prilagajajo in dopolnjujejo; izkušeni organizatorji za vsak posamezen dogodek izberejo najprimernejše vsebine – merilo so ciljne skupine udeležencev in pričakovan obisk.

 

Ključne besede


AMZSDružinska uraamzs

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji