Glasujte za Slovenski avto leta 2020

Avto-moto

Majhen, velik, hibriden ali električen?


Začenja se izbor Slovenski avto leta z letnico 2020. V njem bomo bralci, poslušalci in gledalci ter predstavniki devetih sodelujočih medijev izbrali avto, ki si najbolj zasluži laskavi naslov Slovenski avto leta 2020. Objavljamo seznam 25 avtomobilov, ki sodelujejo v tokratnem izboru, z objavo glasovnice pa tudi začenjamo glasovanje za uvrstitev petih avtomobilov v finale izbora.

Izbor Slovenski avto leta poteka že 28. leto zapored in tako kot vsako leto boste tudi letos bralci Motorevije in bralci, gledalci ter poslušalci ostalih najpomembnejših slovenskih avtomobilskih medijev izmed kandidatov izbrali pet avtomobilov, ki si po vašem mnenju zaslužijo uvrstitev v finale najbolj prestižnega in odmevnega avtomobilskega izbora pri nas.

 Seznam sodelujočih avtomobilov v izboru Slovenski avto leta 2020: 

Audi A1
Audi e-tron quattro
Audi Q3
BMW serija 1
BMW serija 3
BMW X5
Citroen C5 aircross
Jaguar i-pace
Land rover range rover evoque
Lexus UX
Mazda 3
Mazda CX-30
Mercedes CLA
Mercedes GLE
Mercedes razred B
Opel corsa

Peugeot 508
Porsche 911
Renault clio
Seat tarraco
Škoda kamiq
Škoda scala
Toyota corolla
Toyota RAV4
Volkswagen T-cross

Kandidatom se je pridružila tudi opel corsa!

V oktobrski Motoreviji smo objavili prvo glasovnico in seznam kandidatov za letošnji izbor, ki pa je zdaj pozneje bogatejši še za en avto - iz podjetja Opel SEE, ki pri nas skrbi za prodajo Oplovih avtomobilov, so namreč sporočili, da bodo pohiteli s prihodom nove corse na slovenski trg, zato smo jo dodali na seznam letošnjih kandidatov. 

Žirija devetih avtomobilističnih medijev

Med petimi finalisti zmagovalca izberemo predstavniki medijev, ki se poklicno in že dolgo ukvarjamo z avtomobilizmom: - ob Motoreviji še časnik Delo s Slovenskimi novicami, časnik Dnevnik z Nedeljskim, časnik Večer, revija Evo, revija Avto magazin, radio Val 202 in TV oddaja Avtomobilnost, spletni portal siol.net in avtomobilski vlog oziroma video blog Komotar Minuta avtomobilskega novinarja Cirila Komotarja.

Po pravilih izbora se v finale uvrstijo avtomobili, ki od gledalcev, poslušalcev in obiskovalcev spletnih strani dobijo največ glasov.

Znana pravila

Pravila izbora Slovenski avto leta, ki so v celoti so objavljena na spletni strani www.slovenskiavtoleta.si, bralci Motorevije dobro poznate. V izboru sodelujejo vsi novi modeli avtomobilov, ki so prišli na trg v letošnjem letu in jih bo do 30. novembra registriranih vsaj 25.
V prvem delu imate glavno besedo bralci, gledalci in poslušalci, saj boste s svojimi glasovi izbrali finaliste in jim zagotovili prve točke za končni izbor. V končnem izboru oziroma finalu izbora najboljšega izmed finalistov izberemo še avtomobilski novinarji sodelujočih medijev, skupni seštevek točk pa določi zmagovalca.
Seznam sodelujočih avtomobilov v letošnjem izboru – le za te avtomobile lahko glasujete – objavljamo v tem članku, na njem pa je 25 avtomobilov, ki ustrezajo merilom izbora.
Po pravilih izbora se v finale uvrstijo avtomobili, ki od gledalcev, poslušalcev in obiskovalcev spletnih strani dobijo največ glasov.
Tudi sistem točkovanja v finalu je znan: avtomobil, ki v glasovanju bralcev, gledalcev in poslušalcev zbere največ točk, začne svoj boj v finalu s šestimi točkami, drugouvrščeni s štirimi, tretjeuvršeni s tremi, četrtouvrščeni z dvema in petouvrščeni z eno točko.

Po enakem točkovnem sistemu bomo v finalu glasovali tudi novinarji sodelujočih medijev: avto, ki bo v finalu januarja 2020 zbral največ točk, bo osvojil naslov Slovenski avto leta 2020.

Glasujte!

Vabimo vas, da glasujete za avto po vašem izboru. 

 

Za glasovalce tudi nagrade

Med prispelimi glasovnicami bomo izžrebali tudi lepe nagrade. Seznam in opis nagrad bomo objavili pozneje, za sodelovanje v žrebanju za nagrade pa morate pravilno odgovoriti na vprašanje na glasovnici - tiskani ali elektronski.

Pridete na Vransko?
Na finalno testno vožnjo znova vabimo 5 bralcev Motorevije

Pomemben del izbora za slovenski avto leta 2020 se bo - tako kot pri izboru za slovenski avto leta 2019 - znova zgodil januarja v AMZS centru varne vožnje na Vranskem, kjer bomo pet finalistov zapeljali po poligonu, jih temeljito preskusili, premerili in primerjali med seboj.
Na finalni testni dan finalistov pred razglasitvijo najboljšega znova vabimo vabimo tudi bralce Motorevije: če vas zanima, kaj bodo pokazali finalisti in če bi se z nami radi pogovorili o tehničnih lastnostih, novostih in zanimivostih, vas vabimo, da se prijavite. Med prispelimi prijavami bomo izžrebali pet udeležencev.

Prijavite se lahko z dopisnico na naslov Motorevija, Dunajska 128, 1000 Ljubljana, ali pa s prijavo na elektronski naslov motorevija@amzs.si. V prijavi navedite vašo člansko številko AMZS, telefonsko številko in naslov elektronske pošte. Prijave sprejemamo do 2. decembra.
Na finalni testni dan finalistov pred razglasitvijo najboljšega znova vabimo vabimo tudi bralce Motorevije

Pri glasovanju bomo upoštevali vse glasovnice, ki bodo na uredništvo Motorevije prispele do vključno 29. novembra 2019.

Finaliste bomo razglasili 2. decembra 2019.

Zmagovalec izbora Slovenski avto leta bo znan 11. januarja 2020.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

40

Priljubljenost članka

40

Shrani

Delite s prijatelji