Glasujte za Slovenski avto leta 2022 in se potegujte za lepe nagrade!

Avto-moto

Jubilej! Že 30 let zapored skupaj izbiramo avtomobil po meri slovenskega kupca. Znova ste na vrsti vi - voznice in voznike. Veliko šteje tudi vaš glas: izberite svoje finaliste.


V začetku januarja prihodnje leto bomo dobili že 30. slovenski avto leta zapored, ker pomeni, da je izbor Slovenski avto leta star (skoraj) toliko kot država Slovenija. Letos je v izboru 15 zanimivih avtomobilov, kateri od teh pa se bo okitil z laskavim naslovom Slovenski avto leta 2022, je najprej odvisno od vas - bralcev, gledalcev in poslušalcev devetih najpomembnejših avtomobilskih medijev v Sloveniji, ki boste s svojimi glasovi izbrali pet finalistov najodmevnejšega avtomobilskega izbora v Sloveniji …

Tokratni izbor so poleg jubilejnega predznaka zaznamovale predvsem razmere na avtomobilskih trgih, ki jih je v veliki meri krojila epidemija novega koronavirusa. Ob nepredvidljivem dogajanju na avtomobilskih trgih je zaradi spleta različnih okoliščin prišlo tudi do krize polprevodnikov, ta pa je pokvarila marsikateri načrt prihoda avtomobilskih novosti na trg. Ti tržni potresni sunki so segli tudi v Slovenijo: marsikateri prihod avtomobilskih novosti na slovenske ceste se je spremenil in zamaknil v prihodnost. Tako smo mediji, ki sodelujemo v izboru, morali vseskozi prilagajati seznam kandidatov za izbor Slovenski avto leta 2022: po zadnjih usklajevanjih z uvozniki in prodajalci avtomobilov pri nas se je ta skrčil s prvotnih 32 kandidatov na sedanjih 15. Številne napovedane in načrtovane predstavitve in prihode novih avtomobilov na naše ceste so morali namreč zastopniki prestaviti v leto 2022 ali še dlje v prihodnost, kar pomeni, da ne pridejo v poštev za izbor Slovenski avto leta 2022.

Letos je na glasovalnem seznamu 15 avtomobilov. Med njimi vi izberete 5 finalistov, ki se bodo potegovali za laskavi naslov Slovenski avto leta 2022!

Foto: Letos 15 zanimivih avtomobilskih novosti

  

Pravila izbora Slovenski avto leta (v celoti so objavljena na spletni strani www.slovenskiavtoleta.si), so namreč jasna: v izboru lahko sodelujejo vsi novi modeli avtomobilov, ki so prišli na slovenski trg v letošnjem letu in bo do 30. novembra registriranih vsaj 25 avtomobilov.
V prvem delu imate glavno besedo bralci, gledalci in poslušalci, saj boste s svojimi glasovi izbrali finaliste in jim zagotovili prve točke za končni izbor. Glasovanje bralcev, gledalcev in poslušalcev traja do vključno torka 30. novembra 2021 do polnoči.
V končnem izboru oziroma finalu izbora najboljšega izmed finalistov izberemo avtomobilski novinarji sodelujočih medijev, skupni seštevek točk pa določi zmagovalca.

Seznam sodelujočih avtomobilov v letošnjem izboru – le za te avtomobile lahko glasujete – objavljamo v tem članku, na njem pa je 15 avtomobilov, ki ustrezajo merilom izbora.
Po pravilih izbora se v finale uvrstijo avtomobili, ki od gledalcev, poslušalcev in obiskovalcev spletnih strani dobijo največ glasov. Avtomobil, ki v glasovanju bralcev, gledalcev in poslušalcev zbere največ točk, začne svoj boj v finalu s šestimi točkami, drugouvrščeni s štirimi, tretjeuvrščeni s tremi, četrtouvrščeni z dvema in petouvrščeni z eno točko.

Po enakem točkovnem sistemu bomo v finalu glasovali tudi predstavniki sodelujočih medijev: avto, ki bo v finalu januarja 2022 zbral največ točk, bo osvojil naslov Slovenski avto leta 2022.

Glasujte! Finaliste izberete bralci, poslušalci in gledalci

Leta 1993, ko smo izbrali prvi Slovenski avto leta, so v izboru sodelovali trije slovenski avtomobilistični mediji - Motorevija, Val 202 in revija Avto in šport, danes pa v najprestižnejšem in najbolj odmevnem avtomobilskem izboru v Sloveniji sodeluje devet najpomembnejših slovenskih avtomobilističnih medijev: ob Motoreviji še časnik Delo s Slovenskimi novicami, časnik Dnevnik z Nedeljskim, časnik Večer, revija Evo, revija Avto magazin, RTV Slovenija z radiom Val 202 in TV oddajo Avtomobilnost, spletni portal siol.net in avtomobilski vlog oziroma video blog Komotar minuta.

Še vedno posebno težo izboru daje sodelovanje bralcev, gledalcev in poslušalcev, ki z glasovanjem v prvem delu izbora izberejo pet finalistov. Bralci, gledalci in poslušalci lahko glasujete na dva načina - z glasovanjem prek natisnjene glasovnice, ki je objavljena v oktobrski številki Motorevije ali pa z glasovanjem prek zgornje elektronske glasovnice. Glasovanje z elektronsko glasovnico je omejeno, saj lahko vsak glasovalec glasuje le enkrat tedensko.


A posebno težo izboru daje sodelovanje bralcev, gledalcev in poslušalcev, ki z glasovanjem v prvem delu izbora izberejo pet finalistov. Bralci, gledalci in poslušalci lahko glasujete na dva načina - z glasovanjem prek natisnjene glasovnice, ki je objavljena v tiskani Motoreviji ali pa z glasovanjem prek zgornje elektronske glasovnice.

Nagrade za glasovalce: veliko goriva, uporabna tovorna prikolica in komplet zimskih pnevmatik

Med prispelimi glasovnicami bomo izžrebali lepe nagrade. Vsi, ki ste s svojim glasom za Slovenski avto leta 2022 sodelovali v glasovanju in na koncu skupaj izbrali finaliste izbora za leto 2021, so prišli v boben za žrebanje treh lepih nagrad.  Žrebanje bo potekalo v v okviru finalne prireditve za izbor Slovenskega avta leta 2022, ki bo potekal v začetku januarja, objavljeno pa bo naslednji dan na vseh medijskih kanalih medijskih hiš, ki sodelujejo v izboru Slovenski avto leta. Za sodelovanje v žrebanju za nagrade pa morate pravilno odgovoriti na vprašanje na glasovnici - tiskani ali elektronski. 

1. nagrada: Vrednostna kartica za dobroimetje za nakup goriva pri Petrolu.

Nagrajenec bo lahko svoj avtomobil v naslednjem letu z gorivom 'napojil' z gorivom v vrednosti kar 1.500 evrov in si tako ob običajni povprečni porabi večine avtomobilov zagotovil vsaj 15.000 energetsko brezplačnih kilometrov.


2. nagrada: sodobna, vodljiva in stabilna aluminijasta tovorna prikolica TPV EU 2010 AL

Sodobna, vodljiva in stabilna aluminijasta tovorna prikolica priznanega slovenskega izdelovalca TPV predstavlja zelo praktičen dodatek, ki avtu doda novo dimezijo mobilnosti v smilu aktivnega življenja, hobijev in pomoči pri logistik težjih ali večjih tovorov. Prikolice TPV so zelo kakovostne, vzdržljive in ponujajo odlične vozne lastnosti ter zelo dobro razmerje med ceno, nosilnostjo in kakovostjo.

 
3. nagrada: komplet vrhunskih zimskih pnevmatik Goodyear UltraGrip Performance +

Tretja nagrada je komplet vrhunskih zimskih pnevmatik Goodyear UltraGrip Performance +, ki so na najnovejših neodvisnih testih dosegle najboljše rezultate. 

 

Epidemiološke razmere nam žal tudi letos ne dovoljujejo druženja za volanom!

Lani zaradi epidemioloških razlogov nismo mogli povabiti naših bralcev na preskus petih finalistov v AMZS center varne vožnje na Vransko. Tudi letos nam žal virusi preprečujejo druženje za volanom finalistov.  

 

Ključne besede


Slovenski avto letaGlasovanjeSlovenski avto leta 2022

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

102

Priljubljenost članka

102

Shrani

Delite s prijatelji